Állítólag mentális problémákkal küzd a fiú, aki megkéselte a sydney-i püspököt + videó

A támadó mentális egészségéről a szülei nyilatkoztak. A püspök megbocsátott a feltételezett elkövetőnek.

Forrás: The Guardian2024. 04. 30. 8:11
Keresztek a Sydney nyugati külvárosában, Wakeleyben található Jézus Krisztus, a Jó Pásztor templomon 2024. április 16-án. (Fotó: DAVID GREY / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szülők, akiknek a 16 éves fiát azzal vádolják, hogy megkéselt egy püspököt a sydney-i Jézus Krisztus, Jó Pásztor nevű templomban, azt állítják, hogy fiúknak mentális egészségügyi problémái vannak, írta a The Guardian. 

 

Sok tanácsadóval beszélgetett már az iskolában, és pszichológusokat is felkerestünk, mindannyian azt mondták, hogy baj van vele, amikor dühös. Azt is mondták, hogy valószínűleg autista, és szüksége lenne gyógyszeres kezelésre. 

– nyilatkozta a támadó édesanyja. 

A mentális egészsége miatt a hetedik osztályban el is tanácsolták a fiút az iskolából. 

A szülők megszólalását a tinédzser ügyvédjének pénteki nyilatkozata előzte meg, amely szerint a fiú mentális betegségnek vagy értelmi fogyatékosságnak megfelelő magatartást tanúsított.

A támadást követően Mar Mari Emmanuel a jobb szemére megvakult. A kórházba került 53 éves püspök szemfedőt viselve angol, arab és asszír nyelven tartott prédikációt az asszír ortodox virágvasárnap alkalmából. A püspök angol prédikációjában megismételte a korábban tett megjegyzéseit, hogy megbocsátott a feltételezett elkövetőnek.

Mindig imádkozni fogok érted, mindig csak a legjobbat kívánom neked.

 – mondta Mar Mari Emmanuel püspök.  

Borítókép: Keresztek a Sydney nyugati külvárosában, Wakeleyben található Jézus Krisztus, a Jó Pásztor templomon 2024. április 16-án. (Fotó: DAVID GREY / AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.