Beléptetné az ukrán hadseregbe a segély mellett szavazókat a képviselő

Azok a képviselők, akik megszavazzák az Ukrajnának szánt segélyről szóló törvényjavaslatot, legyenek kötelesek belépni az ukrán hadseregbe – áll a Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő által benyújtott módosító javaslatban. Mike Johnson házelnök egy csomagban nyomná át a képviselőházon az Ukrajnának, az Izraelnek, és a Tajvannak szánt támogatást.

2024. 04. 18. 7:59
null
Csernyihiv, 2024. április 17. Mentõalakulatok tagjai egy orosz rakétacsapásban megsemmisült lakóház romjainál az észak-ukrajnai megyeszékhelyen, Csernyihivben 2024. április 17-én. A reggeli orosz rakétatámadásban 14-en elhunytak, és legalább hatvanan megsérültek. MTI/AP/Francisco Seco Fotó: Francisco Seco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a héten szavazhat az amerikai képviselőház arról a négy javaslatról, amelyet egy csomagban bocsátana szavazásra Mike Johnson házelnök. A tervezetek között van az Ukrajnának szánt 60,8 milliárd dolláros, az Izraelnek szánt 26,4 milliárd dolláros és a Tajvannak szánt 8,1 milliárd dolláros segélyről szóló javaslat is – írja a CBS amerikai hírtelevízió. A képviselőknek 72 órája van tanulmányozni a tervezeteket és módosító javaslatokat kezdeményezni.

A lehetőséggel már élt is Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselő – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. Greene a következő szöveget venné bele az ukrán segélyről szóló javaslatba:

Minden képviselő, aki ezt a törvényjavaslatot megszavazza, köteles bevonulni az ukrán hadseregbe.

A törvénycsomagról szombaton szavazhat a képviselőház. Joe Biden amerikai elnök sürgette a képviselőket, hogy fogadják el a jogszabályokat, amelyek azután a szenátus elé kerülnek. Szintén sürgették a javaslatok elfogadását a Pentagon vezetői, akik szerint Izraelnek és Ukrajnának is nagy szüksége van az amerikai segítségre.

Már látjuk, hogy a harctéren a dolgok kezdenek egy kicsit Oroszország javára változni. Látjuk, hogy apránként előnyökre tesznek szert. Látjuk, hogy az ukránok számára kihívást jelent a frontvonal tartása

– idézte Lloyd Austin védelmi miniszter szavait az AP hírügynökség.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai egy orosz rakétacsapásban megsemmisült lakóház romjainál az észak-ukrajnai megyeszékhelyen, Csernyihivben 2024. április 17-én (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.