Emu, szamár és oroszlán is bóklászott már a délvidéki város utcáin + videó

Igazi vadasparkká vált a vajdasági város. Egymás után bukkanak fel az elkóborolt állatok Szabadkán, legutóbb emu futkosott az autók között.

2024. 04. 29. 11:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akármilyen látványban volt részük a szabadkaiaknak. A vajdasági város utcáján ugyanis egy emu futkosott. A madár gyors léptekkel kerülgette az autókat.

A közösségi oldalra feltöltött videón jól látni, hogy az emu egyáltalán nem zavartatta magát. A forgalmas úttesten sávot is váltott, s a menetiránynak szembe indult el. 

A bácskai városban ugyanakkor nem számít már meglepetésnek, ha állatok jelennek meg az úton. A Pannon Rádió és Televízió beszámolója szerint a minap szamarak kóboroltak a házak között. A Majsai úton, amely a Makkhetesi erdőbe vezet a négylábúak békésen álldogáltak a száguldozó kocsik mellett. A vajdasági médium cikke szerint szerencsés véget ért a történet, a szamarak visszakerültek az eredeti gazdájukhoz. Mint később kiderült, nem ez az első eset, hogy elszöktek az állatok.

A tavaly ősszel talált kisoroszlán esete azonban a legdurvább mind közül. 

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, tavaly szeptemberben egy sorsára hagyott oroszlánkölyköt találtak a város közelében egy úton. 

Akkor több mint két héten át küzdöttek az út szélén talált nőstény oroszlánkölyök életéért a Palicsi Állatkert szakemberei. A Kiki névre keresztelt kölyök rendkívül súlyos állapotban került az intézménybe: emésztési gondokkal, belső vérzéssel, testhőmérséklet-ingadozással, veseproblémákkal is küzdött, csontjai eltörtek. Műteni is kellett, de végül elpusztult – írta meg lapunk is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, sharkolot)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.