A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Irán durva figyelmeztetést küldött Amerikának + videó

Az Egyesült Államoknak távol kell maradnia az Irán és Izrael közötti jelenlegi konfliktustól! – intett Teherán ENSZ-missziója az X közösségi médiaplatformon szombat éjjel, hozzátéve, hogy „az ügy lezártnak tekinthető”.

Forrás: MTI2024. 04. 14. 1:47
Robbanások láthatók a főváros egén az iráni támadást követően az izraeli Tel-Avivban 2024. április 14-én.
Robbanások láthatók a főváros egén az iráni támadást követően az izraeli Tel-Avivban 2024. április 14-én. Fotó: Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítette, hogy Irán drónokkal indított katonai akciója „válasz a cionista rezsim agressziójára” a damaszkuszi nagykövetség helyiségei ellen.
Ha Izrael „újabb hibát követ el”, Irán válasza „sokkal szigorúbb lesz” – tették hozzá.

 

A két héttel ezelőtti damaszkuszi csapásra válaszul Irán szombat éjszaka több tucat pilóta nélküli légi eszközt és rakétát indított Izrael ellen, a hírt az iráni Forradalmi Gárda és az izraeli hadsereg szóvivője is megerősítette. Az Egyesült Államok korábban óva intette Teheránt Izrael megtámadásától.

Közben megjelent egy videó, amin állítólag a jordániai Ammán felett a légvédelem által lelőtt rakéta darabjai hullottak a városra – jelentette a helyi média.

A támadást az Európai Unió és több európai ország is elítélte

A lehető legnagyobb önmérsékletre szólított fel minden érintettet az egyiptomi külügyminisztérium vasárnap azt követően, hogy Irán drónokat indított Izrael ellen. Az egyiptomi tárca közleménye szerint az iráni–izraeli feszültség kiéleződése nem más, mint amire Kairó ismételten figyelmeztetett: a gázai övezeti izraeli hadműveletek és a térségben folyó provokatív katonai lépések következménye.
Az Európai Unió határozottan elítéli az Irán elleni szombat esti elfogadhatatlan dróntámadást – írta az X közösségi portálon Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, bírálva a „példa nélküli eszkalációt” és „a regionális biztonságra leselkedő súlyos fenyegetést”.

Stéphane Séjourné francia külügyminiszter szintén elítélte az iráni támadást, amellyel szerinte Teherán „új határt lépett át destabilizációs tevékenységeiben”. Egyúttal Franciaország szolidaritásáról biztosította Izraelt.
Antonio Tajani olasz külügyminiszter is közölte, hogy Olaszország „figyelemmel és aggodalommal” követi a helyzetet. Hozzátette: tárgyalt Giorgia Meloni miniszterelnökkel és Guido Crosetto védelmi miniszterrel, a kormány „kész bármilyen helyzet kezelésére”.

Borítókép: Robbanások a főváros fölött az iráni támadást követően az izraeli Tel-Avivban 2024. április 14-én (Fotó: Mostafa Alkharouf/Anadolu/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.