Nyilatkozott a megkéselt püspök + videó

Sokk, zavargások és bizonytalanság Sydney-ben.

Forrás: The Independent2024. 04. 18. 9:53
Egy rendőr felemel egy szalagot, hogy beengedjen egy autót a Sydney nyugati külvárosában, Wakeley-ben található Jézus Krisztus Jó Pásztor templomhoz 2024. április 16-án. (Fotó: DAVID GRAY/AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfőn megkéselt püspök továbbra is kórházi ellátásra szorul, ám most megtörte a csendet a támadással kapcsolatban. Elmondta, hogy megbocsátott támadójának, és a béke megőrzését kérte követőitől – írta a The Independent brit hírlap.

Mar Mari Emmanuel püspök egy hosszabb hangüzenetben szólt követőihez. 

Nem kell aggódni. És egy fontos tanács minden követőmnek: mindannyian jó hívők módjára viselkedjetek! Jézus Krisztus urunk nem azt kéri, hogy harcoljunk, nem azt kéri, hogy megtoroljuk az ellenünk elkövetett gonoszságot, Jézus Krisztus urunk soha nem mondta, hogy a »szemet szemért, fogat fogért« elvet kell követni. Megbocsátok annak, aki ezt tette velem. Azt üzenem neki: a fiam vagy, szeretlek és mindig imádkozni fogok érted…és bárki utasított téged, hogy így cselekedj, annak is megbocsátok!

– hangzik el a közösségi oldalain közzétett felvételen. 

A 16 éves elkövetőt elfogta a rendőrség, de még hivatalosan nem emeltek ellene vádat. Kórházban van, rendőri felügyelet alatt.

A támadást követő napon zavargások alakultak ki Sydney-ben, a dühös tömeg a rendőrökkel is összetűzésbe került.

Sydney-ben rövid időn belül ez a második késes támadás, az első támadás helyszíne egy bevásárlóközpont volt. 

Borítókép: Egy rendőr felemel egy szalagot, hogy beengedjen egy autót a Sydney nyugati külvárosában, Wakeley-ben található Jézus Krisztus Jó Pásztor templomhoz 2024. április 16-án (Fotó: David Gray/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.