Nőket akart gyilkolni az ámokfutó + videó

Egyre több részlet derül ki az ausztrál késes támadással kapcsolatban. Úgy tűnik, a nők voltak az elkövető célkeresztjében.

2024. 04. 15. 7:41
null
Sydney, 2024. április 13. Rendõrök és mentõsök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követõen 2024. április 13-án. A támadó késsel megölt öt embert, többeket megsebesített, az elkövetõt a rendõrség agyonlõtte. MTI/EPA/AAP/Steve Markham Fotó: Steve Markham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nőket akart gyilkolni az ausztráliai késes támadó. Az ország rendőrsége hétfőn közölte, hogy az elkövető, aki hat embert megölt egy forgalmas bevásárlóközpontban Sydney tengerparti külvárosában, valójában nőket célozhatott meg.

Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. Nőket akart gyilkolni az elkövető. (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham)
Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydneyi Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. Nőket akart gyilkolni az elkövető. Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham

Eközben az országban az áldozatokat gyászolják, és több száz ember virágot helyezett el a helyszín közelében – tudósít a Reuters. 

Számomra nyilvánvaló, a nyomozók számára nyilvánvaló, hogy az elkövető a nőkre összpontosított, és kerülte a férfiakat

 – mondta Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrparancsnoka.

Szemtanúk elmondása szerint a negyvenéves támadó, Joel Cauchi rövidnadrágot és ausztrál nemzeti rögbimezt viselt, miközben kést szorítva a kezében rohant keresztül a bevásárlóközponton. Amy Scott felügyelő ölte meg, aki hősiesen, egyedül szállt szembe vele.

Mint arról korábban a lapunk is beszámolt, a rendőrség szerint a támadás nem terrorcselekmény volt.

 

Borítókép: Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydneyi Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.