Továbbra is súlyos állapotban van a megkéselt kisbaba

Hat halottja és nyolc sérültje van a Sydney egyik bevásárlóközpontjában történt késes támadásnak. A késelőt egy rendőrnő lelőtte, a rendőrség szerint a támadás nem terrorcselekmény volt.

2024. 04. 14. 9:19
Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án
Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skizofréniával küzdött a sydney-i késes támadó – írja a The Telegraph brit napilap –, aki hat embert megölt, nyolcat, köztük egy kilenc hónapos kislányt pedig megsebesített egy bevásárlóközpontban, ahogy arról mi is beszámoltunk korábban. Az elkövetőt, akit egy rendőrnő lelőtt, a hatóságok a 40 éves Joel Cauchiként azonosították. A lap szerint a családját aggasztotta a férfi kések és fegyverek iránti rajongása.

 

A halálos áldozatok között van egy biztonsági őr és öt vásárló. Egyikük egy 38 éves csontkovács, Ashlee Good, akinek először a kisbabájára támadt rá Cauchi, majd a kést az anya ellen fordította. Good ismeretleneknek adta át a 9 hónapos Harrietet, arra kérve őket, hogy segítsenek rajta.

A kislányt a kórházba szállítás után megoperálták, de továbbra is súlyos állapotban van. Az édesanyja életét az orvosok már nem tudták megmenteni.

Szintén az áldozatok között van Dawn Singleton, egy milliomos üzletember 25 éves lánya. A többi áldozat személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök szerint a támadás borzalmasan erőszakos cselekmény volt – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. Albanese az elkövetőt ártalmatlanító rendőrnőt hősnek nevezte. 

A brit királyi pár és a walesi herceg és hercegné is megdöbbenését és részvétét fejezte ki a tragédia kapcsán.

A hatóságok átkutatták a Cauchi által használt raktárt. Arról nem tettek közzé részleteket, hogy találtak-e a támadáshoz köthető nyomot, azonban biztosították a lakosságot, hogy nincs szó ideológiai indítékról. 

Borítókép: Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án (Fotó: MTI/EPA/AAP/Steve Markham)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.