Egy kisbabát is megkéseltek egy terrortámadásban Sydney-ben + videó

Hatan meghaltak, sok a sérült egy Sydney keleti részén található bevásárlóközpontban történt terrortámadásban, az elkövetőt egy rendőr lelőtte.

2024. 04. 13. 11:09
Rendőrök lépnek be a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontba egy késeléses támadást követően 2024. április 13-án. Az ausztrál rendőrség közölte, hogy bejelentést kapott arról, hogy "több embert" megkéseltek Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában.
Rendőrök lépnek be a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontba egy késeléses támadást követően 2024. április 13-án. Az ausztrál rendőrség közölte, hogy bejelentést kapott arról, hogy "több embert" megkéseltek Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában. Fotó: David GRAY / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiürítettek egy bevásárlóközpontot Sydney keleti részén, miközben a hírek késelésekről és több halálesetről is szóltak. Egy szemtanú szerint még lövéseket is leadtak. A rendőrség tájékoztatása szerint a segélyhívót több ember megkéselése miatt hívták ki. 

Egy veszélyes incidens történt egy férfi lövöldözését követően meghalt a bevásárlóközpontnál – áll a rendőrség közleményében. Hozzátették, hogy az akció jelenleg is folyamatban van, a központot kiürítették. Egy elkövetőt lelőttek a rendőrök. 

A komplexumról készült légi felvételek nagyszámú mentőjárművet és több rendőri egységet is mutattak. A rendőrök átvizsgálták a tetőt is, ahol a parkoló található. 

Egy szemtanú arról beszélt, hogy lövéseket hallottak, talán két lövést, és nem tudták, mit tegyenek. Úgy menekültek meg, hogy az egyik üzlet hátsó részében elbujtatták őket. A mentőszolgálat szóvivője szerint többen rekedtek a bevásárlóközpontban.

Információk szerint egy kisgyermek is van a sérültek között, akiknek pontos számáról egyelőre nem adtak információt. Egyes hírek szerint öt ember halt meg a támadásban, a hatodik az egyik merénylő.

Borítókép: Rendőrök lépnek be a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontba (Fotó: David Gray/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.