Orbán áll Orbán mögött: Magyarország a konzervatív Európa modellje

Orbán Viktor magyar miniszterelnök konzervatívvá szeretné alakítani az EU-t, amelyben nincs hely a liberálisoknak és a „woke-ideológiának”, írja a holland NRC, mely ennek kapcsán Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját mutatta be.

Forrás: NRC2024. 04. 26. 12:36
Fotó: Facebook/ Orbán Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland lap cikkírója szerint Orbán Balázs az Orbán-rendszer építésze, amely mára már egy határokon átívelő politikai mozgalom, amely belülről akarja megújítani a jelenlegi EU-t.

Orbán Balázs (Fotó: Teknős Miklós)

Orbán Balázs ismerős arc a jobboldali konferenciákon, például a múlt héten rendezett brüsszeli NatConon, de a kétévente megrendezett budapesti Demográfiai konferencián is. Orbán Balázs a CPAC Hungaryn is jelen van.

A jogász végzettségű Orbán Balázs 2018 májusában került be a magyar miniszterelnöki kabinetbe, ahol csillaga gyorsan emelkedett, írja a kritikus hangvételű cikkében a lap. 2022 óta ő Orbán Viktor jobbkeze, szerepét a budapesti megfigyelők döntő fontosságúnak tartják minden döntéshozatalban.

 

Harc a kereszténységen alapuló elvekért

Küzdünk egyedi nyelvünk és kultúránk megőrzéséért. Egy olyan állam fenntartásáért küzdünk, amely biztonságot nyújt minden Kárpát-medencei magyar számára. Harcolunk a kereszténységen alapuló elvekért, társadalmunk alapjaiért. Európa más részein már nem szabad hangosan kimondani, hogy a család – férfi, nő és gyermekeik – a sarokkő.

– idézik Orbán Balázst. A cikkíró kiemelte tőle:

Ez nem konzervatív, hanem nagyon pragmatikus hozzáállás. Magyarországon a konzervativizmus a túlélést jelenti.

2024. július 1-jén, közvetlenül a június 6. és 9. között tartandó európai parlamenti választások után Magyarország veszi át az EU-elnökséget, ami rendkívül idegesíti Brüsszelt, mutat rá az NRC.

Az első felmérések szerint a júniusi választáson pedig jobboldali előretörés várható. Vajon Orbán elképzelései erősödnek Európában? – teszi fel a kérdést a holland lap cikkének szerzője.

Orbán Viktor (Fotó: Kurucz Árpád)

A cikk Orbán Balázst idézi: Forró politikai nyár vár Európára, Magyarország fogja megváltoztatni az uniót, s nem fordítva.

„Brüsszelnek teljesen át kell alakulnia, ezzel az üzenettel lépünk az európai választási küzdelembe” – mondja a politikai igazgató.

A lap emellett „természetesen” Magyarország migránsok elleni harcát és az Orbán-kormány Soros György elleni támadásait is ostorozta.

Borítókép: Orbán Balázs (Forrás: Facebook/Orbán Balázs)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.