Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Kisvárost fenyeget az erdőtűz + videó

Száznyolcvan embert kellett kitelepíteni az arizonai Kearney településről, amelyet a lángok fenyegetnek. A kedd este észlelt erdőtűz már több száz hektárt égetett fel.

2024. 05. 30. 7:24
Erdőtűz
Erdőtűz (Fotó: MTI/EPA/Greenville-i Tûzoltóság)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdőtűz fenyegeti az Arizona állambeli Kearney települést az Amerikai Egyesült Államokban. A lángok két épületet már felemésztettek, és nagyjából ötven további van közvetlen veszélyben – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A mintegy ezernyolcszáz lakost számláló településről száznyolcvan embert telepítettek ki.

Az állami tűzvédelmi hatóság szóvivője szerint az úgynevezett Simmons-tűz, amelyet a száraz növényzet táplál, már több mint négyszáz hektárt égetett fel, és egyelőre nem tudták megfékezni – írja a KJZZ helyi rádióállomás.

A lángok nem csupán lakóépületeket fenyegetnek, de egy víztisztító telepet, egy rézbányát, egy iskolai körzet irodáját és egy vasútvonalat is. A város északi részén biztonsági okokból ki kellett kapcsolni az áramot.

Borítókép: Erdőtűz (Fotó: MTI/EPA/Greenville-i tűzoltóság)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.