Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Remigrációs biztost nevezne ki az FPÖ

A jobboldali Osztrák Szabadságpárt visszavándorlásért felelős uniós biztost nevezne ki.

2024. 06. 16. 6:17
KICKL, Herbert 
Bécsújhely, 2021. június 19.
Herbert Kickl volt belügyminiszter, az Osztrák Szabadságpártban (FPÖ) frakcióvezetõje beszél a párt bécsújhelyi rendkívüli kongresszusán 2021. június 19-én. Kickl veszi át a Norbert Hofer lemondása után megüresedett pártelnöki tisztséget miután a delegáltak 88,2 százaléka rá szavazott.
MTI/EPA/Daniel Novotny
Fotó: Daniel Novotny
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt hetekben, a választási kampány során azt vettem észre, hogy az emberek fő gondja a migráció, leginkább az észszerű migrációs politika és a „remigráció” szükségessége foglalkoztatja őket – mondta Christian Hafenecker, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára.

– Szükségünk van egy remigrációs biztosra

– tette hozzá, és azt javasolta, hogy az FPÖ egyik képviselője töltse be ezt a szerepet.

Az FPÖ az európai parlamenti választásokon rekordmagasan győzött, a szavazatok 27 százalékát szerezte meg. 

Herbert Kickl pártelnök szerint az eredményt alázattal és hálával fogadják, és első helyre állítják a nép érdekeit. – Ezt a megbízást mi, szabadságpártiak, minden szinten következetesen meg fogjuk valósítani – húzta alá. A voksolás – mint fogalmazott – egy határozott, következetes politika fontosságát bizonyítja. 

Christian Hafenecker a választás után úgy fogalmazott, hogy „mivel az FPÖ egyértelmű győztesként került ki a választásból, jogunk van az uniós biztos kinevezésére”. 

Johannes Hahn osztrák uniós biztos utódjáról a szövetségi kormánynak kell döntenie, és a nemzeti tanács főbizottságának kell megerősítenie, a kormánykoalícióban azonban nézeteltérések alakultak ki a kérdés körül. Az ellenzéki FPÖ ugyanakkor határozottan szólalt fel a kérdésben, és

Susanne Fürstöt javasolják jelöltként egy remigrációs biztosi pozícióra. 

Áprilisban Harald Vilimsky, a Szabadságpárt európai parlamenti képviselője arra figyelmeztetett, hogy Európa egy második Arábiává vagy Afrikává válhat, és hogy a kormányok olyan migránsokat importálnak, akik biztonsági problémákat okoznak, majd olyan „megoldásokat” kínálnak, amelyek csak az őslakosságot büntetik.

– Nem akarjuk, hogy a Mohamed név legyen a legnépszerűbb név a fiú újszülötteknél nagy országainkban, ahogyan ez Brüsszelben, az EU parlamentjének székhelyén történik

– fogalmazott akkor Vilimsky.

Borítókép: Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke (Fotó: MTI/EPA/Daniel Novotny)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.