Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nem értenek egyet a németek az Európai Bíróság Magyarországot sújtó ítéletével

A Die Welt Magyarországról szóló cikke alatt a német olvasók jelentős része elítélte az uniós verdiktet és hazánk pártjára állt. A kommentszekció valósággal felrobbant az olvasók migráció elleni elemi felháborodásától.

Forrás: Die Welt2024. 06. 15. 16:00
Federal police seize migrants who entered the country without permission
Egy szövetségi rendőr őrzi az illegális migránsokat a német-lengyel határ közelében Forstban. Fotó: Patrick Pleul Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint teljesen világos, hogy azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz.

Soros György egyik meghatározó embere szinte azonnal üdvözölte a határozatot. Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet.

A német Die Welt olvasói azonban, akik már együtt kénytelenek élni az illegális migráció okozta problémákkal, és naponta látják annak árnyoldalait, egészen másként látják a hazánkra nézve hátrányos ítéletet. Az Európai Bíróság Magyarország elleni döntéséről szóló cikk alatt elmondták véleményüket a migrációról, az Európai Unióról és annak vezetéséről, sőt a magyar miniszterelnökről is.

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU. Kár az egykor gyönyörű projektért, amelyet annak idején üdvözöltem – de egyre inkább a diktatúra és a (gazdasági) szabadsághiány felé süllyed

– írta az egyik kommentelő. 

Más azt írta: „Jobb lenne néhány milliós bírságot fizetni, mint tízmilliárdokat a rosszul képzett vagy tanulatlan migránsok teljes ellátásáért.”

Fotó: Képernyőkép

Mások a döntés jogi érvényességét kritizálták: 

„Miért avatkozik bele az Európai Bíróság Magyarország szavazati jogába? Az EU nem diktatúra!”

Egy kommentelő pedig Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság leköszönő elnökének korrupciós ügyeit is előhozta:

És mennyit fizet az Euro-Uschi büntetésként a Pfizer-ügyletért, amely mintegy tízmilliárd euróba került nekünk? Most ebből akarnak valamennyit visszaszerezni a magyaroktól? Egyébként a magyarok még meg sem kapták a koronavírus-segélyt...

Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép


Egy német állampolgár pedig Orbán Viktor kívánta a kancellári székbe:

„Bírságot kell fizetnie, mert megvédi állampolgárait a nemi erőszaktól, késes gyilkosságtól, terrortól és lopástól? Te is sok pénzt spórolsz, ha nem kell migránsokat finanszíroznod! Tartsatok ki, kedves magyarok, én szeretném, ha Orbán urat láthatnám kancellárként!”

Borítókép: Egy szövetségi rendőr őrzi a migránsokat a német–lengyel határ közelében Forstban. (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.