Hidegvérrel gyilkolt meg egy olasz nőt egy migráns

A gyilkos migráns korábban egy papírfigurán gyakorolt.

2024. 09. 10. 14:13
Italian police officers stand at the port as the search continues for six passengers missing from a sailboat that sank off the coast of Porticello, north-western Sicily, on 19 August 2024. One person was killed and rescuers were searching for six others missing after a luxury superyacht called "The Bayesian" with 22 people aboard majority of those were British, sank during a sudden storm off the coast of Italy's Sicily, officials said, on August 19, 2024. (Photo by Alessandro FUCARINI / AFP)
Illusztráció. Olasz rendőrök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megrázó gyilkosságra Észak-Olaszországban, Bergamo közelében került sor több, mint egy hónappal ezelőtt. A 33 éves nőt, Sahron Verzenit vérbe fagyva találták az utcán, csak azt állapították meg, hogy több késszúrással végeztek vele. 

Az olasz hatóságok négy héten keresztül kutatták a tettest. 

Átfésülték a közelben lévő magánlakásokat, iskolákat, még a csatornarendszert is átvizsgálták, de nem találtak nyomokat az elkövetővel kapcsolatban. A térfigyelő kamerák azonban rögzítettek egy biciklivel elhaladó férfit a tett helyszínéről, de nem tudták azonosítani, hogy kiről is lehet szó.

Végül két külföldi állampolgár önként jelentkezett a rendőrségen, hogy segítse a nyomozást és egy hajléktalan, zavarodott elméjű férfira irányította a figyelmet. 

Moussa Sangare, egy 31 éves, Maliból származó migráns úgy nyilatkozott, hogy különösebb indíttatás nélkül végzett áldozatával. Az olasz nő rosszkor és rossz helyen volt. 

Az elkövető a gyilkosság előtt késsel megfenyegetett egy 15 és egy 16 éves fiatalt is, majd négy erőteljes késszúrássál végzett a nővel és vérbe fagyva otthagyta az utcán. 

A hatóságok előre kitervelt emberölés miatt tartóztatták le, mivel négy hatalmas késsel indult el otthonából azzal a tervvel, hogy valakivel végez. Az olasz rendőrök végül egy bergamói lakásban találták meg. 

A házkutatás során egy ember alakú kartonból készült bábut is találtak, amelyet késdobálásra használt. 

A vádlott személy otthonában több kést is találtak. Az is kiderült, hogy ruhaneműit, amiben a gyilkosságot elkövette, megsemmisítette, de a kést, mint valami trófeát megőrizte. A sajtó arról is beszámolt, hogy a tettes egyedül élt egy elfoglalt lakásban, anyja és nővére korábban elküldték erőszakos cselekedetei miatt. A letartóztatáskort azt hazudta a rendőröknek, hogy egy barátja támadta meg a nőt, ő csak véletlenül keveredett az ügybe. A bírósági per lefolytatásáig a milánói San Vittore börtönben helyezték el. 

A 31 éves férfi olasz állampolgár, de Maliból származott. Matteo Salvini, a Liga elnöke úgy kommentálta: „hát ők azok az olaszok, akik valójában Észak-Afrikából származnak”. 

Ezekre az olasz állampolgárokra vágyunk? 

– tette fel a kérdést a Liga elnöke az állampolgársági vitákra célozva. 

Salvini múlt szerdán bejelentette, hogy pártja törvényjavaslatot nyújt be, hogy visszavonják az olasz állampolgárságát azoknak a bevándorlóknak, akik bűncselekményt követnek el és nem tisztelik az ország lakosságát. „Az állampolgárságot nem kiárusítani kell, hanem kiérdemelni, csak azok kaphatják meg, akik már beilleszkedtek a társadalomba” – fogalmazott. 

Borítókép: Illusztráció. Olasz rendőrök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.