Hölvényi György: Olyat még nem láttam, hogy a politika rossz emberből jót csinált

Ursula von der Leyen most bajban van, mert már eredményeket kell felmutatni. Magyar Péter pedig hamarosan bajban lehet, mert nem mondja fel elég jól a brüsszeli leckét – hangzott el a Mandiner Stratéga nevezetű műsorában, amelynek legutóbbi vendége Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakció tagja volt.

Forrás: Mandiner2024. 09. 25. 17:03
Hölvényi György
Hölvényi György Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakció tagja a Mandiner Stratéga című műsorának vendége volt, ahol többek között Várhelyi Olivér uniós biztosjelölt új szerepköréről, Magyar Péter személyéről, az uniós migrációs politikáról beszélgetett Pócza Istvánnal. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Várhelyi Olivér, Magyarország biztosjelöltje az egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfóliót kapta. Ám a jelölteknek még az Európai Parlament előtti meghallgatáson is meg kell felelniük, ennek kapcsán a Politico brüsszeli hírportál összeállította azoknak a biztosjelölteknek a listáját, akik szerintük nem fognak továbbjutni ezen a fázison. Ezek között szerepelt Várhelyi Olivér neve is, amelyre reflektálva Hölvényi György kijelentette, hogy Várhelyi Olivér „a biztosjelöltek csapatában a legtapasztaltabb politikus”. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kapcsán viszont kifejtette, hogy „nagy bajban van”, hiszen:

– Most következik az, hogy az újraválasztását követően bizonyos követelményeknek meg kell feleljen.

Az európai unió migrációs politikája kapcsán kifejtette, hogy már 2015 óta egyre mélyebbre ássa magát Európa. A migrációs paktum elfogadását „súlyos kudarcnak” nevezte, amelyet igazából egy „választási paktumként” tart számon: 

– Egy választási paktum volt, mindenki azt vehetett ki belőle, amit akart

– vallja Hölvényi György. 

Elmondása szerint az Európai Néppárt (EPP) nem sokáig fogja tudni elkerülni az együttműködést a Patrióták Európáért frakcióval, amely az EP harmadik legnagyobb ereje jelenleg, és a politikus szerint tovább fog nőni. A Tisza Párt vezetője kapcsán figyelmeztetett, hogy nem szabad abba a hibába esni, hogy alulértékeljük Magyar Pétert, de abba sem, hogy túlértékeljük. Továbbá a megnyilvánulásaiban húzódó ellentmondásokra hívta fel a figyelmet, amely, véleménye szerint, nem kerülheti el senki figyelmét. Azt is kijelentette: 

– Olyat már láttam, hogy a politika jó emberből rosszat csinált, de olyat nem, hogy a rossz emberből jót.

Borítókép: Hölvényi György (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.