A Boko Haram fegyveresei elraboltak több embert Nigerben

Feltételezhetően a Boko Haram terrorszervezet tagjai elraboltak 11 embert Niger délkeleti részéről – közölte egy kormányzati tisztviselő csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 05. 30. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyveresek nyolc nőt és három férfit raboltak el a délkelet-nigeri Diffa tartomány egy falujából csütörtökön, a kora reggeli órákban – mondta el a régió kormányzója.

Néhány órával később előkerült az egyik elrabolt férfi, egy imám holtteste, a többieket azonban továbbra is eltűntként tartják számon – tette hozzá.

Szemtanúk beszámolói szerint a támadást követően a fegyveresek két csoportra oszlottak, és elmenekültek a közeli Csád-tó irányába. A Csád, Kamerun, Niger és Nigéria határán elterülő Csád-tó környéke ugyanis a Boko Haram fellegvárának számít.

A Boko Haram fegyveresei egy iszlám kalifátus létrehozásáért küzdenek Nigéria északkeleti részén, de rendszeresen hajtanak végre támadásokat a szomszédos Csádban, Nigerben és Kamerunban is.

A terrorszervezet 2009 óta tartja félelemben a térséget. Becslések szerint azóta több tízezer ember halt meg támadásaiban, és mintegy 2,5 millió ember menekült el otthonából az erőszakos cselekmények elől.

A Boko Haram rendszeresen rabol el nőket és gyerekeket, hogy ezzel kényszerítse rá őket a csoporthoz való csatlakozásra, illetve sok nőt kényszerrel férjhez adnak a Boko Haram harcosaihoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.