A bolondját járatja egy bűnöző a német igazságszolgáltatással

A libanoni bűnöző alaposan megdézsmálja a német államkasszát.

Nagy Árpád
2019. 11. 04. 16:58
null
Karlsruhe, 2019. január 30. Õrizetbe vett iraki férfit kísérnek rendõrök a német legfelsõbb bíróságra (BGH) Karlsruhében 2019. január 30-án. Az õrizetes egyike annak a három iraki férfinek, akit hajnalban iszlamista terrortámadás elõkészítésének gyanúja miatt fogtak el a Schleswig-Holstein tartományi Melsdorfban. A 23 és 36 év közötti férfiak - akik az illetékes ügyészség szerint robbantásos merényletet terveztek - jogszerûen, úgynevezett oltalmazott menedékjogi státusszal tartózkodnak Németországban. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menekültstátuszt kért a német hatóságtól egy nehézsúlyú libanoni bűnöző, egy bizonyos Ibrahim Miri, aki szerint ez azért járna neki, mert Libanonban életveszélyes fenyegetéseket kapott – írja a Bild. Apró szépséghibája a történetnek, hogy úgy került legutóbb Libanonba, hogy oda Németországból magánrepülővel deportálta a német állam, mint veszélyes elemet.

Mivel nem tudni hogyan, de jogellenesen lépett Németország területére, a rendőrség természetesen letartóztatta, most várja, mi lesz a sorsa. Kaphat 3 év börtönt, mert illegálisan tartózkodik német földön, de az is lehet, hogy azonnal deportálják – a következő menedékkérelméig.

A libanoni bűnöző azonban mindenképpen újra alaposan megdézsmálja a német államkasszát: vagy a háromévnyi börtönkoszttal, vagy pedig a repülési óránként 50.000 euróba kerülő, deportáláshoz bérelt repülőgép használatával.

És ha nem sikerül feltérképezni, miként jutott ilyen könnyen vissza Németországba, a libanoni bűnöző akár magánrepülős különjáratának finanszírozójaként, ingyenes magánutazási irodaként is tekinthetne néhány hasonló alkalom után a német államra, tegyük hozzá, joggal...

Persze addig még az államnak azt a viszontpert is meg kell nyernie, amivel Ibrahim Namiri fenyegetőzik, mert szerinte jogtalanul deportálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.