A fertőzöttek negyede migráns lehet Olaszországban

Francesco Boccia olasz regionális ügyekért felelős miniszter véletlenül felfedte, hogy a koronavírus-fertőzöttek mintegy negyede „külföldi származású”. Erre akkor derült fény, amikor a miniszter kijelentette, hogy a pozitívként azonosított esetek 75 százalékában olasz állampolgárok a fertőzöttek.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 06. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A pozitív tesztet produkált személyek 75 százaléka olasz, akiket más olaszok fertőztek meg” – jelentette ki Francesco Boccia. A regionális miniszter egyúttal következtetni engedett arra, hogy a fennmaradó 25 százalék migráns vagy migránsok által megfertőzött olasz. „Ami a tengerről kimentett (Covid-)pozitív külföldieket illeti, mindegyiküket teszteljük és sokan azonnal távoznak közülük” – tette hozzá az Il Giornale beszámolója szerint Boccia.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a tengeren érkező illegális migránsok száma Dél-Olaszországban. Szicíliában és Lampedusa szigetén a legrosszabb a helyzet, ahol a jelentések szerint óránként átlagosan egy migránshajó köt ki. Lampedusa szigetén a hivatalosan 95 ember befogadására alkalmas bevándorlóközpontban jelenleg közel 1000-en élnek, ezért a sziget polgármestere, Salvatore Martello a múlt héten vészhelyzet kihirdetését követelte az olasz kormánytól.

Július utolsó hetében több mint 130 migráns koronavírustesztje bizonyult pozitívnak azok közül, akik az észak-olaszországi Treviso befogadóközpontjába érkeztek. Több ilyen központot helyeztek karantén alá a fertőzöttek nagy száma miatt, de néhány migránsnak sikerült megszöknie. Hétfőn a karanténba zárt migránsok tüntetésként matracokat gyújtottak fel és kövekkel dobálták meg a tűz miatt kiérkező tűzoltókat.

Rengeteg volt a fertőzött a múlt hét elején Máltán partra szállt bevándorlók között is. A máltai egészségügyi minisztérium közlése szerint az akkor érkezett 94 migránsból 65-nek, vagyis több, mint kétharmaduknak lett pozitív a koronavírustesztje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.