A Nat kiemelkedő eleme, hogy figyelemmel van a magyarságot összetartó történelmi örökségre

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület üdvözöli, hogy elkészült a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat), amely szerintük mérföldköve a megújuló, korszerű magyar oktatásnak.

Forrás: MTI2020. 02. 19. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben kiemelték: örömmel vették és fontosnak tartják, hogy az átdolgozott alaptanterv – megőrizve a magyar oktatás eddigi értékeit – erősíti a diákok nemzeti öntudatra nevelését.

Azt írták: a Nat kiemelkedő eleme, hogy figyelemmel van a magyarságot összetartó történelmi örökségre. Fontosnak tartják, hogy a magyar diákok az iskolaévek alatt megismerjék Magyarország történelmét, keresztény kulturális értékeit, és ezáltal jobban megértsék a múltat, a nemzeti hagyományokat.

„A hazaszeretet fontos értéke mellett megítélésünk szerint az új generáció harmonikus fejlődéséhez, valamint a nemzedékek közötti kapcsolat javításához elengedhetetlen az egyén elhelyezése a család, a közösség és a nemzet összefüggő szövetében” – fogalmazott az egyesület, hozzátéve: „mindannyiunk közös ügye, hogy a magyar diákok az iskolákban maradandó és hasznos tudást szerezzenek és megállják helyüket az életben”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.