A Pride hozhat gazdasági fellendülést Angliában

Floridában elbocsátottak egy színes bőrű rendőrt a „néger” szó használatáért, tovább romlanak a járványügyi mutatók Olaszországban. A spanyolok lezárnák határaikat húsvét végéig, Brighton a Pride-ban bízik.

Forrás: Mediaworks2021. 03. 04. 18:15
LGBT pride march in Bangalore
epa08906392 Participants hold up a rainbow-colored flag during the LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender) pride march in Bangalore, India, 27 December 2020. Hundreds of LGBTQ people and their supporters waved flags, beat drums, and danced to local tunes during the Bengaluru Namma Pride March. They called to end violence and oppression based on gender identity and sexual orientation and to end gender decriminalization. EPA/JAGADEESH NV Fotó: JAGADEESH NV Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirúgták a fekete rendőrt, mert a „néger” szót használta

Tampában, Florida államban egy fekete rendőr szavait saját „bodycam” kamerája rögzítette, eszerint Delvin White rendőr több alkalommal is használta a néger szót, ezért kirúgták. Az eset a rendőr bodycam-jének egyik rutinellenőrzésekor derült ki. White a felvételek szerint többször is használta a néger szót. Az állásából kirúgott rendőr nem tagadja a vádat, ugyanakkor elmondta, hogy ő a néger szót nem becsmérlő vagy lekicsinylő módon használja, hanem azért, mert ez „a legjobban elterjedt kifejezés az afrikai-amerikai körökben, a közös kultúra és háttér tükre”. Azonban a rendőrség szerint a Delvin White által használt kifejezés aláássa a közösség rendőrségbe vetett bizalmát.

Források: theblaze.com, tampabay.com

Teljes lezárás várható Olaszországban

Giudo Bertolaso, Lombardia járványbiztosának nyilatkozata alapján elkerülhetetlen lesz az ország újbóli teljes lezárása. A járványügyi helyzet egyre rosszabb a koronavírusmutánsok rendkívül gyors terjedése miatt. A brit variáns az esetek 54 százalékában, míg a brazil a fertőzések 4 százalékban fordul elő.

„Amennyiben a napi fertőzöttek száma eléri a 40 ezer főt, a kormány kénytelen lesz drasztikus megszorításokat bevezetni” – mondta Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter.

Források: ilgiornale.it, corriere.it

Húsvét végéig határzárat tartana Spanyolország

A spanyol kormány közös húsvéti stratégia bevezetésén dolgozik az autonóm régiók vezetőivel. A kormány célja, hogy a negyedik hullám elkerülése érdekében minden régió zárva tartsa határait az ünnep végéig. Az egészségügyi minisztérium 2020 karácsonyára hivatkozva nem akarja engedélyezni a szabad mozgást, hiszen a korábbi lazítások vezethettek a harmadik hullám egyre romló járványadataihoz.

A madridi polgármester viszont indítványozta, hogy ne legyenek korlátozások húsvétkor a fővárosban. A helyi orvosok szövetsége nem támogatja a lazításokat, mert a szakemberek szerint az egészségügy még a januári vészhelyzetből sem lábalt ki.

Forrás: rtve.es

Brighton a Pride felvonulástól várja gazdasága fellendülését

„A Pride jelentős lökést ad majd a helyi gazdaságnak” – állítja egy angol kereskedelmi szervezet vezetője. Gavin Stewart, a helyi online kereskedelem fellendítését célzó Brilliant Brighton online platform üzemeltetője szerint a Pride miatt érkező turisták menthetik meg a koronavírus-járvány miatt csőd szélére került kereskedőket.

Tavaly, 2020-ban lett volna a Brighton Pride harmincadik, jubileumi felvonulása, amelyet a résztvevők legnagyobb sajnálatára a járvány miatt töröltek. Az idei felvonulást is halasztani kellett, amelyet végül augusztus 6. és 8. között rendezhet meg a város. Stewart szerint a Pride évente 30 millió fonttal járul hozzá a város gazdaságához.

Forrás: theargus.co.uk

(A borítóképen az LMBTQ-közösség tagjai vonulnak a jelképüknek számító szivárványos zászló alatt az indiai Bangaloréban 2020. december 27-én. Fotó: MTI/EPA/JAGADEESH NV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.