Az Iszlám Állam több száz harcosát tartják fogva az afgán hatóságok

Az NDS közlése szerint a biztonsági erők az Iszlám Állam további több tucat még aktív harcosának otthonát körbevette, több művelet is folyamatban van még.

Forrás: MTI2019. 12. 21. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán hatóságok az Iszlám Állam mintegy 700 harcosát, illetve azok családtagjait ejtették foglyul az utóbbi hat hónapban az ország keleti részében – jelentette be szombaton az afgán hírszerzési szolgálat (NDS).

A foglyok között van legkevesebb 75 nő és 159 gyerek, 277-en közülük külföldi állampolgárok. Legtöbben Pakisztánból, Jordániából és különböző közép-ázsiai országokból származnak. A szélsőséges csoport számos tagját a biztonsági erők fogták el, de néhányan maguk jelentkeztek a hatóságoknál.

Valamennyi foglyot az afgán hírszerzés kabuli központjába szállították át. Az NDS közlése szerint a biztonsági erők az Iszlám Állam további több tucat még aktív harcosának otthonát körbevette, több művelet is folyamatban van még.

Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja december elején azt jelezte a Twitteren, hogy az Iszlám Államot jelentősen gyengítették Kelet-Afganisztánban nemcsak az amerikai és az afgán erők katonai műveletei, hanem a tálib mozgalom akciói is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.