Az orvosok Boris Johnson halálára készültek

A brit kormányfő betegségének legnehezebb pillanatait idézte fel egy interjúban.

Buzna Viktor
2020. 05. 03. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem voltam éppen csúcsformában, voltak előkészített vészforgatókönyvek – ezekkel a szavakkal emlékezett vissza betegségének legnehezebb perceire Boris Johnson brit miniszterelnök. A koronavírussal megfertőződött, majd felgyógyult kormányfő a hétvégén a The Sun on Sunday hetilapnak adott interjút, ebben arról beszél, az orvosok már halálhírének bejelentésére készültek. – Nem akartam elhinni, hogy pár nap alatt ilyen szinten leromlott az egészségem. Frusztráló érzés volt. Nem értettem, miért nem tudok felgyógyulni – folytatta Johnson.

A brit miniszterelnök április 5-én került kórházba a koronavírus kezdeti tüneteivel, egy nappal később már az intenzív osztályon ápolták. A most megjelent interjúban elmondja: akkor tudatosult benne, hogy a koronavírusra nincs gyógymód, mikor a kiváló egészségügyi ellátás ellenére is folyamatosan romlott az állapota. – Mindig újabb és újabb liter oxigént adagoltak – folytatta Johnson, aki szerint döntő pillanat volt, amikor az orvosok már azt latolgatták, hogy a lélegeztetőgépet közvetlenül a légcsövéhez kötik be.

Fotó: MTI/AP/Downing Street 10./Pippa Fowles

Az interjúban Johnson beszél fiának, Wilfred Lawrie Nicholas Johnsonnak születéséről is. A brit miniszterelnök és menyasszonya, Carrie Symonds a héten jelentette be, hogy első közös gyerekük a világra jött. Johnson csak április 27-én, hétfőn állhatott munkába, a The Sun on Sunday-nek adott interjúban ezért arról is beszél, csodával határos, hogy éppen felépült fiának megszületésére. – Ezt elsősorban a kiváló egészségügyi ápolásnak köszönhetem – mondta a lapnak a brit miniszterelnök, hozzátéve: még mindig elérzékenyül, ha az elmúlt időszakra gondol. Carrie Symonds szombaton nyilatkozott arról, hogy a Wilfred névvel Boris Johnson egyik nagypapájáról, a Lawrie keresztnévvel az ő egyik nagypapájáról emlékeznek meg, a Nicholas névvel pedig két orvos, Nick Price és Nick Hart előtt tisztelegnek, mivel – ahogy a brit kormányfő élettársa fogalmazott – „ők mentették meg Boris életét”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.