Betiltottak egy zászlót – az „antirasszizmus” jegyében

Úgy döntött egy középiskola, hogy megtiltja a focicsapatnak, hogy a rendőröket támogató, kék csíkos zászlót lengessenek. Az igazgató szerint több panasz is érkezett, hogy a zászló rasszista, ezért döntött a tiltás mellett. A focisták egyébként tavaly óta viszik magukkal a zászlót, mert akkor meghalt az egyik társuk édesapja, aki rendőr volt.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 09. 28. 15:18
null
Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint egy floridai középiskolában megtiltották a focicsapatnak, hogy a rendőröket támogató, vékony kék csíkos zászlót lengessenek. Több panasz is érkezett ugyanis a zászlóra a közösségi médiában, miszerint ez nyíltan rasszista. A Neptun Beach-i Fletcher középiskola focicsapatánál egyébként még tavaly jelent meg a zászló, miután az egyik játékos édesapja, aki rendőr volt, meghalt.

A zászlót most végül azért szüntetik be, mert az igazgató szerint az mindenkinek más jelent. Így bár lehet, hogy valakinek a személyes érzéseit tükrözték, de mások inkább politikai kijelentésként fogták fel a csapat és az iskola részéről, ezért nem lehet többet lengetni és mutatni a meccseken és az iskolában.

Többen nem értettek azonban egyet a döntéssel, és hogy ezt kifejezzék, az emberek kivonultak a kék zászlókkal a focimeccs után és lengették azokat.

Nem ez az első eset, hogy egy iskolában nem nézik jó szemmel a rendőrök támogatásának a kifejezését. Az Ohióban lévő Little Miami középiskolában szeptember 11-én kifejezetten megtiltották a focicsapatnak, hogy olyan zászlókat lengessenek, amelyek rendőr- és tűzoltópártiak.

Két diák azonban mégis megtette ezt, mert így tisztelegtek a rendőrök és azon tűzoltók előtt, akik a szeptember 11-i támadások helyszínére vonultak ki segíteni és ott életüket vesztették a mentésben. Az egyik fiúnak ráadásul az édesapja rendőr, a másik pedig tűzoltó – az utóbbi azt mondta, ha az ő apukája vesztette volna életét a mentésben, ő is azt akarná, hogy az emberek megemlékezzenek róla.

Emlékezés 9/11-re a járvány árnyékában

A járvány miatt több helyszínen tartották meg a tizenkilenc évvel ezelőtti terrortámadás megemlékezéseit. A főbb változások a korábbi évekhez képest, hogy nem emeltek színpadot, ahonnan egy bemondó felolvasná az áldozatok nevét. Az áldozatok családtagjai – egymástól jól elkülönítve – ugyan összegyűlhettek az emlékhelyen, de csak hangosbemondóból, felvételről hallhatták elhunyt szeretteik nevét. A megjelenők eligazítását maszkos rendezők segítették, valamint kézfertőtlenítő helyeket is felállítottak. A két helyszínen zajló New York-i eseményen Mike Pence alelnök is megjelent, míg Donald Trump elnök a pennsylvaniai Shanksville-ben lévő Flight 93 nemzeti emlékhelyen rótta le kegyeletét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.