Bukaresti Magyar Jazznapok néven indít új programot a Balassi Intézet

Forrás: MTI2019. 10. 09. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukaresti Magyar Jazznapok név alatt új seregszemlét indít a Balassi Intézet a román fővárosban, a magyar dzsesszre fókuszáló rendezvénysorozat első rendezvénye október 16. és 19. lesz – közölte szerdán a Balassi Intézet bukaresti központja.

Kósa András László igazgató az MTI-nek elmondta, hogy reményeik szerint a magyar dzsessznapok is az intézet erős márkaneve lesz, akárcsak a májusi Magyar Zene Fesztivál és a novemberi Bukaresti Magyar Filmnapok.

„Bízunk benne, hogy a Bukaresti Magyar Jazznapok a következő olyan fesztiváljellegű seregszemléje lesz a magyar kultúrának, amely a méltán világhírű magyar dzsessz hírnevét és ismertségét erősíti a román főváros közönsége körében” – mondta az igazgató.

Rámutatott: eddig is rendszeresen szerveztek dzsesszkoncerteket magyar művészek, együttesek fellépésével, mostantól azonban évente szeretnék egy-egy többestés rendezvénysorozattal bemutatni a közönségnek és a szakmának a mai magyar dzsessz különböző irányzatait.

Az első Bukaresti Magyar Jazznapok nyitókoncertjén a Boros Zoltán Trió szerepel. Ebből az alkalomból a romániai zenei élet kiemelkedő személyiségét, Boros Zoltánt 80. születésnapja alkalmából köszöntik.

Második nap a hagyományos dzsesszben utazó együttes, a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a közönséget az 1910-1930-as évek amerikai muzsikáját és a „boldog békeidők” Budapestjének hangulatát idéző koncertjével.

A fellépések sorrendjében a harmadik a Trio Kolta feat. Berki Szofi lesz. Az 1. Bukaresti Magyar Jazznapokat Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész és zeneszerző, valamint Borbély Mihály Liszt-díjas multiinstrumentalista és zeneszerző közös koncertje zárja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.