Conte: Róma az Moszkva-ellenes európai uniós szankciók megszüntetésén dolgozik

Olaszország az Oroszország elleni európai uniós szankciók megszüntetésén dolgozik – mondta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök pénteken újságírói kérdésre válaszolva.

Forrás: MTI2019. 03. 08. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A római kormány álláspontja szerint a büntetőintézkedések hatástalanok, azok csak az olasz gazdaságnak ártanak.

Conte egy genovai külpolitikai fórumon arról beszélt, hogy a Krím félsziget 2014-es orosz annexióját követően elrendelt szankciók sosem válhatnak öncélúvá. Amikor arról kérdezték, hogy Olaszország feloldaná-e ezeket a szankciókat, így felelt: „Erre törekszünk”.

„Azon dolgozunk, hogy feloldják az Oroszország-ellenes szankciókat, bár ez nem holnap reggel fog megvalósulni, mégis ez a célunk. Ez a feszültségek oldását, a párbeszéd elősegítését jelentené azoknak az államoknak a védelmében is, amelyek jobban ki vannak téve az orosz befolyásnak” – idézi az ANSA olasz hírügynökség a kormányfőt.

Az Európai Unió a kelet-ukrajnai válság és a Krím elcsatolása nyomán 2014-ben szankciókkal sújtotta Oroszországot. A büntetőintézkedések hatályát eddig ismételten meghosszabbították.

A tavaly júniusban hatalomra került olasz kormány többször is kifejezésre jutatta orosz-barát, s az Oroszország elleni szankciók feloldásával kapcsolatos álláspontját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.