Cseh szavai nem hatották meg Von der Leyent

A magyar kormány elleni áskálódásban élen járó Cseh Katalin indulatos felszólalását rutinos diplomata módjára hárította el Ursula von der Leyen.

2019. 07. 10. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emmanuel Macron-féle Újítsuk meg Európát frakció is vendégül látta ma az Európai Parlamentben Ursula von der Leyent. A bizottsági elnökaspiránst a politikai csoport tagjai faggathatták a jövőbeli terveiről. A felszólalók között volt a Momentum képviselője, Cseh Katalin is, aki indulatosan követelte az Orbán-kormány számon kérését a német politikustól.

Cseh többek között a CEU ügyét és az NGO-k magyarországi „üldöztetését” említette. Von der Leyen válaszul közölte: az EU-nak megvannak az eszközei arra vonatkozóan, hogy kikényszerítse az alapértékek betartását.

– Egy ideje tart már ez a vita. Biztos vagyok benne, hogy hatékonyan tudjuk használni ezeket az eszközöket – szögezte le. Arról is beszélt: az Európai Unió Bíróságának ítéleteit mindenképp szem előtt kell tartani a kérdésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.