Egy francia lap olvasói Orbán Viktort és a gyermekek jogairól szóló magyar népszavazást támogatják

Bart De Wever politikus Flandria és Hollandia újraegyesítéséért küzd · Tíz éve történt a 77 életet követelő norvégiai terrortámadás · Megrohamozták éjjel a bevándorlók Melilla határát · Egy francia lap olvasói Orbán Viktort és a gyermekek jogairól szóló magyar népszavazást támogatják.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 22. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bart De Wever politikus Flandria és Hollandia újraegyesítéséért küzd

A belgiumi flamand közösség konzervatív, flamand nacionalista politikai elveket valló pártjának, az Új Flamand Szövetségnek (N-VA) a vezetője, Bart De Wever ismét arról beszélt, hogy pártjának egyértelmű célja és törekvése Belgium feloszlatása, majd a függetlenné vált Flandria újraegyesítése Hollandiával.

De Wever a belga–flamand televízió, a Kanaal Z adásában idézte fel az N-VA feledésbe nem merült, hosszú távú céljait. „Már 1993-ban is a Nagy Hollandia létrejöttét támogattam, és azt az álmomat, hogy egy nap minden holland anyanyelvű ember ismét egy nagy nemzet része legyen, azóta sem adtam fel” – idézte fel az interjúban De Wever. A pártvezető egy nagy holland nemzettel kapcsolatban elmondta, hogy Flandria és Hollandia egyesülésével a világ egyik legerősebb gazdasági tömörülése is létrejönne. Antwerpen és Rotterdam mint Északnyugat-Európa legfontosabb kereskedelmi kikötői ugyanis már egy ország gazdaságát erősítenék. „Ha egy újraegyesítés eredményeként dél-hollandiai lakosként halhatnék meg, boldogabban halnék meg, mint belgaként” – mondta De Wever.

Forrás: DHNet

Tíz éve történt a 77 életet követelő norvégiai terrortámadás

Szerda reggel Osloban Erna Solberg miniszterelnök beszédével kezdődött az a megemlékezéssorozat, amellyel arra emlékeznek, hogy pontosan tíz éve, 2011. július 22-én Anders Behring Breivik a fővárosban nyolc, Utøya szigetén pedig 69, többségében fiatalkorút ölt meg, és 200 embert pedig megsebesített. Az elkövető a fővárosban bombát robbantott, az attól 40 km-re lévő szigeten, ahol rendőrnek adta ki magát, automata fegyverrel rendezett vérengzést. Breivik a tettéért 21 év börtönbüntetést kapott. A napot V. Harald norvég király megemlékezésével zárják, szintén Oslóban.

Forrás: SVT, Bugnyár Zoltán

Megrohamozták éjjel a bevándorlók Melilla határát

Közel 300 szubszaharai állampolgár jutott át a 10 méter magas kerítésen és tört be a spanyol autonóm városba. A migránsok egy része könnyű sérülésekkel, többségük sértetlenül, saját lábán ért földet és hatalmas ünneplés közepette vágott neki a városnak, miközben a „győzelem” és a „menedékjogot” szót skandálták. A helyi hatóságok beszámolója szerint az utóbbi évek legnagyobb létszámú határsértéséről van szó, az elmúlt tíz napban pedig ez már a harmadik ilyen eset. Július 12-én 119-en, 14-én pedig húszan érkeztek Melillába. A csendőrség arra panaszkodik, hogy a migránsok többsége rendkívül erőszakos, vasrudakkal, botokkal, kövekkel és horgokkal érkeznek, ezekkel támadják meg a határt védő egyenruhásokat, akik közül heten kerültek kórházba. Marokkó és Spanyolország között továbbra is heves diplomáciai konfliktus uralkodik, miután álnéven egy spanyol kórházba szállították kezelésre az afrikai ország ellenségét, a nyugat-szaharai országok függetlenségéért küzdő Brahim Ghalit. Emiatt Marokkó 10 ezer migránst szabadított rá Ceuta autonóm városra. A spanyol külügyminisztert a történtek miatt a közelmúltban távolította el posztjáról Pedro Sánchez miniszterelnök. A konfliktus megoldása jelenleg prioritást élvez Spanyolországban, és az új tárcavezető feladata lesz, hogy normalizálja a kapcsolatot Rabattal.

Forrás: ElMundo, EuropaPress, Tóth Brigitta

Egy francia lap olvasói Orbán Viktort és a gyermekek jogairól szóló magyar népszavazást támogatják

A magyar kormányt és a Magyarországot érő brüsszeli támadásokról rendszeresen beszámoló francia jobboldali magazin, a Valeurs Actuelles rövid összefoglalóban tájékoztatta francia olvasóit az Orbán Viktor által szerdán bejelentett magyar népszavazás híréről, annak céljáról és a referendumban tervezett kérdésekről.

A Franciaországban kevés nyilvánossághoz jutó jobboldali, konzervatív értékrendet támogató francia emberek a közéleti-politikai magazin internetes felületén azonban ismét kifejezhették a magyar kormányfővel és a magyar kormánnyal kapcsolatos elismerésüket. Sokan azonban nem rejtették véka alá véleményüket a brüsszeli LMBTQ-lobbi által Magyarország ellen kötelezettségszegés címén indított ideológiai hadjárattal és zsarolással kapcsolatban sem:

„Az Európai Bizottság nem sokat törődik a gyerekek jogával. A Magyarországon elfogadott törvény sehogy nem sérti az LMBTQ-jogokat, csak elutasítja a gyerekeknek terjesztett propagandájukat, hogy megvédje őket. A törvény szándékos kiforgatásáról, egy ideológiai támadásról van szó, és ez sehogy nem fér össze egyetlen uniós alapító okirattal sem” – véleményezi cathe2.

„Milyen sok francia érezné magát biztonságban és bízna a jövőben, ha nekünk is olyan vezetőnk lenne, aki szívvel-lélekkel a nemzetéért harcol. Ugyanez az érzés hiányzik nekünk nagyon itt, Franciaországban” – írja miche3.

Forrás: ValeursActuelles

(Borítókép: Képernyőfotó a ValeursActuelles cikkéből.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.