Elhunyt Jaroslav Kubera, a cseh szenátus elnöke

A 72 éves jobboldali politikus hétfőn Teplicében, otthonában hunyt el. Polgármesterként rendszeresen támogatta a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének helyi egyesületét.

Forrás: MTI2020. 01. 20. 14:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt Jaroslav Kubera, a cseh parlamenti felsőház elnöke hétfőn – tájékoztatott a szenátus.

A 72 éves politikus hétfőn a nyugat-csehországi Teplicében, otthonában hunyt el. Váratlan halálát egészségügyi problémák okozhatták – jelentette be Sue Nguyen, a szenátus szóvivője. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

Jaroslav Kubera az ellenzéki jobboldali Polgári Demokratikus Párt (ODS) tagjaként egyike volt a legismertebb cseh politikusoknak. A kilencvenes évek második fele óta volt szenátor, és 2018 novemberében megválasztották a testület elnökévé, ami az államfői poszt után a második legmagasabb közjogi tisztség. Korábban, 1994 és 2018 között Teplice város polgármestereként volt tevékeny.

Polgármesterként rendszeresen támogatta a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének helyi egyesületét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.