Földet éréskor felrobbant a SpaceX Csillaghajója + videó

A rakétatípust arra tervezik, hogy embereket és száz tonna rakományt tudjon eljuttatni a Holdra és – idővel – a Marsra.

MTI
2020. 12. 10. 8:17
null
-, 2020. december 9. A SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Twitter oldalán közzétett, videofelvételrõl készült kép a vállalat Starship SN8-as rakétájáról az Egyesült Államokbeli Texas államban 2020. december 8-án. A rakéta tesztjét 1,3 másodperccel az indítás elõtt elhalasztották a Raptor típusú hajtómû automatikus rendszerének meghibásodása miatt. MTI/SpaceX/AP Fotó: MTI/SpaceX/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrobbant a földet éréskor szerdán a SpaceX amerikai űrkutatási magáncég Csillaghajó (Starship) nevű kísérleti rakétája. Az ötven méter magas és kilenc méter széles monstrumot a cég texasi indítóállomásáról bocsájtották fel. Több kilométert megtett, amikor hat és fél perccel a start után, a visszatéréskor felrobbant. Ezt a rakétatípust arra tervezik, hogy embereket és száz tonna rakományt tudjon eljuttatni a Holdra és – idővel – a Marsra – számolt be róla az MTI.

Eredetileg már kedden kipróbálták volna a prototípust, ám a start előtt 1,3 másodperccel leállt az indítás, mert a műszerek hajtómű-meghibásodást jeleztek és automatikusan törölték a startot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.