Hajtányon kellett elhagynia Észak-Koreát az orosz diplomatáknak

A nyolc emberből álló csoport, köztük több gyerek a Covid–19-járvány kitörése óta leállított légi közlekedés miatt volt kénytelen szokatlan módon hazajutni.

Forrás: MTI2021. 02. 26. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasúti platót tolva tértek haza Észak-Koreából a phenjani orosz nagykövetség munkatársai – közölte csütörtök éjjel az orosz külügyminisztérium. A nyolc emberből álló csoport, köztük több gyerek a Covid–19-járvány kitörése óta leállított légi közlekedés miatt kénytelen volt előbb 32 órát vonatozni, majd további két órát buszozni.

Az út utolsó szakaszát az orosz határig gyalogosan, a vasúti síneken tették meg, csomagjaikat egy hajtószerkezet nélküli drezinán több mint egy kilométeren át tolva.

 

https://www.facebook.com/MIDRussia/photos/pcb.3199799220119497/3199798496786236/

A plató „főhajtóműve” a hazatérő csoport egyetlen férfi tagja, Vlagyiszlav Szorokin követségi harmadtitkár volt. A nagykövetségi alkalmazottak és a gyerekek végül a Tumannaja-folyó hídján áthaladva elérték az orosz Haszan határátkelőt, ahová a Tengermellék régió kormányzata autóbuszt küldött értük.

Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint a hazatérők péntek reggel Vlagyivosztokból Moszkvába repültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.