Hatvan merényletkísérletet hiúsítottak meg 2013 óta Franciaországban

A párizsi prefektúrán október 3-án négy áldozatot követelő iszlamista támadás óta nem kellett merényletet meghiúsítani – fogalmazott Christophe Castaner francia belügyminiszter.

Forrás: MTI2019. 10. 18. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia hatóságok hatvan merényletkísérletet hiúsítottak meg 2013 óta, legutóbb október elején egy gépeltérítési kísérletet – mondta Christophe Castaner francia belügyminiszter egy csütörtök esti televíziós műsorban.

A párizsi prefektúrán október 3-án négy áldozatot követelő iszlamista támadás óta nem kellett merényletet meghiúsítani – fogalmazott a France2 közszolgálati televízióban a tárcavezető. Hozzátette, hogy néhány nappal a rendőrségi késelés előtt viszont igen.

„Egy olyan egyénről van szó, akit a 2001. szeptember 11-ei amerikai merényletek ihlettek” – mondta Christophe Castaner.

Arra a kérdésre, hogy a gyanúsított repülőt akart-e eltéríteni, a miniszter elmondta: „ez volt a terve, ehhez szervezkedett”. Castaner szerint a férfit előállították, de több részletet nem árult el.

A francia hírügynökségnek igazságügyi források megerősítették, hogy szeptember 26-án eljárás indult egy férfi ellen – akit le is tartóztattak – terrorcselekmény elkövetésére létrejött bűnszövetkezet létrehozásának gyanújával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.