Hazánkat lejárató kampány Soros-kapcsolattal

A Transzatlanti Demokrácia Munkacsoportja különösképp a célkeresztjébe veszi Magyarországot, de a médiában elterjedt vádjai nem kímélik a többi közép-európai államot sem.

Magyar Nemzet
2019. 12. 03. 14:04
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai „mély állam” uralmának termékét jelentik a Magyarországgal kapcsolatos hamis állítások – erről cikkezik a newsmax.com amerikai híroldal.

A German Marshall Fund amerikai alapítvány a médiára komoly ráhatással bíró Transzatlanti Demokrácia Munkacsoportját (Transatlantic Democracy Working Group, TDWG) az előző amerikai elnökhöz, Barack Obamához köthető személyek, valamint nemzetközi civil szervezetek (NGO-k) működtetik, és az számos ponton kapcsolódik Soros Györgyhöz, a magyar származású amerikai milliárdoshoz is, olvasható a – szintén magyar származású – Ernest Istook cikkében. A TDWG -t az Obama-kormány egykori vezető külügyi illetékese, Susan Corke vezeti, aki egy washingtoni képviselőházi albizottság előtt tett novemberi vallomásában személyesen is támadta Orbán Viktor miniszterelnököt, azt állítva, Magyarország már nem demokrácia, hanem autokrácia, amelyet Orbán irányít. „Az állítás, miszerint halott a demokrácia, meglepné a budapestieket, a 11 olyan magyar város egyikét, amely Orbán ellenfeleire szavazott az őszi önkormányzati választásokon”, jegyzi meg ugyanakkor a newsmax.com

Ahelyett továbbá, hogy a TDWG elfogadná, hogy Soros sem lehet mentes a bírálatoktól, a Soros-ellenes véleményeket – hamisan – antiszemitaként határozza meg. Arra pedig, aki támadja a milliárdos globalista és a nyitott határokat hirdető erőfeszítéseit, – ismét csak hamisan – rásüti a bélyeget, hogy táplálja az autoritarizmust és hátramozdítja a demokráciát.

Ugyan a TDWG különösképp a célkeresztjébe veszi Magyarországot, a médiában elterjedt vádjai nem kímélik a többi közép-európai államot – köztük Lengyelországot vagy Csehországot – sem, amelyek nem kérnek az EU autoriter politikájából és az illegális migránsok áradatából. Mindez a többek között volt külügyesekből és titkosszolgálati emberekből álló – tehát senki által meg nem választott – amerikai „mély államnak” abba az érvelésébe illeszkedik, miszerint Donald Trump elnök politikája mellett Európában is erősödik a „populizmus”. A TDWG egyúttal a közép-európaiakat tévesen a Kreml támogatottjainak, valamint nacionalistáknak bélyegzi, pusztán azért, mert élnek önrendelkezési jogukkal. Pedig ha helyesen értelmeznék ezt a „nacionalizmust”, akkor belátnák, hogy egyszerűen a hazának és annak értékeinek, köztük a demokráciának szeretetéről van szó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.