Ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet Berlinben

Lőfegyveres támadás történt pénteken késő este egy berlini zenés rendezvény helyszíne előtt, egy ember meghalt, négy megsebesült, egy közülük súlyosan – közölték a hatóságok.

Forrás: MTI2020. 02. 15. 9:32
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mona Lorenz, a berlini főállamügyészség szóvivője szombat reggel a dpa érdeklődésére azt közölte, hogy a bűncselekmény háttere továbbra is teljesen homályos, még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy több elkövető volt vagy csak egy. A halálos áldozat egy 42 éves férfi.

Az ismeretlen (esetleg több) tettes a Kreuzberg negyedben, a Potsdamer Platz közelében lévő Tempodrom nevű szórakozóhely előtt éjjel 11 óra tájban lőtt rá emberekre, majd elmenekült. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadásnak volt-e köze a bent folyó török zenés rendezvényhez.

A környéket rendőrök lepték el az eset után, továbbra is nagy erőkkel keresik a tetteseket. A bűncselekmény helyszínét lezárták. A rendezvény látogatóit a hátsó- és oldalajtókon menekítették ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.