Kilencszáz migránst evakuált egy táborból

Legalább 900 migránst költöztetett ki a francia rendőrség egy sportcsarnokból és egy sátortáborból a La Manche csatorna közelében biztonsági és higiéniai aggályokra hivatkozva kedden.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy területileg illetékes szóvivő szerint a Dunkerque-kel határos Grande Synthéből kiköltöztetett emberek között gyerekes családok is voltak. Úgy tudni, hogy a migránsok közül többen iraki kurd származásúak. A szóvivő elmondta, hogy ideiglenes szállásokra viszik őket, és engedélyezik, hogy menedékért folyamodjanak a francia hatóságokhoz.

Egy francia bíróság szeptemberben úgy döntött, hogy kiürítteti a migránsok lakta területet az erőszak és az emberkereskedelem felszámolása érdekében.

Aktivisták figyelmeztettek: az evakuáció nem fogja elrettenteni a migránsokat attól, hogy a térségbe jöjjenek. A szegénység és az erőszak elől menekülő emberek évek óta abban a reményben veszik célba a La Manche partján található francia településeket, hogy sikerül átjutniuk Nagy-Britanniába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.