Mindenkit próbára tesz a vírushelyzet

Spanyolországban már nyugdíjas orvosokat szerződtetnek, mindeközben nőnapi tüntetéseket szerveznek az országban. Az olaszoknál a szivárványcsaládokra is kiterjesztik a családi juttatásokat. Egyre nehezebben viselik a korlátozásokat, kövekkel dobálják a francia rendőröket a szabálysértő bulizók.

Forrás: Mediaworks2021. 02. 23. 16:23
null
Isztambul, 2019. november 1. Jelmezes rsztvevk a halloween alkalmbl tartott nneplsen egy isztambuli jszakai klubban 2019. november 1-jn. A kelta kultrbl ered halloween a boszorknyok, ksrtetek s egyb szellemek nnepe, amelyet oktber 31-n, vagyis mindenszentek elestjn nnepelnek. MTI/EPA/Sedat Suna Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban nyugdíjas orvosokat szerződtetnek

Az intézkedéssel gyorsítani akarják a koronavírus elleni oltások beadását. Olyan orvosokat és ápolókat szerződtetnek le az immunizálási kampány idejére, akik még nem töltötték be a hetvenedik életévüket. Lesznek köztük olyan szakemberek is, akik a tavalyi első és második hullám idején önként jelezték az egészségügyi intézményeknél, hogy segítenének kollégáik és egyben a kórházak tehermentesítésében. A nyugdíjas orvosok és ápolók fizetést fognak kapni a munkájukért, de természetesen a nyugdíjukat sem veszítik el arra az időre, amíg dolgoznak.

https://www.economiadigital.es/politica/madrid-recurre-a-medicos-jubilados-para-acelerar-la-campana-de-vacunacion.html

 

Az olasz szivárványcsaládok is kapnak családi juttatásokat

Olaszországban Elena Bonetti családügyi miniszter első bejelentései között szerepelt, hogy a családi juttatásokat a szivárványcsaládok gyerekeire is szeretné kiterjeszteni. A családvédő civil szervezetek nehezményezik a miniszter ideológiai állásfoglalását, amely egyértelműen a hagyományos családmodell lebontására tesz lépéseket.

https://www.provitaefamiglia.it/blog/ecco-come-il-family-act-diventa-arcobaleno-ed-e-un-problema-per-tutti

 

Kövekkel támadnak a francia rendőrökre a szabálysértők

A francia rendőröket már semmibe veszik, kövekkel támadják meg őket a szabálysértő bulizók. Az esti kijárási korlátozások ellenére több mint száz ember gyűlt össze vasárnap egy kerti partira a párizsi régió északi részén fekvő Val-d’Oise megye Saint-Gratien településén. A helyszínre érkező járőrök azonban nem tudtak a tömegrendezvényre bejutni, mert a résztvevők kövekkel támadtak a rendőrökre. A rendőrök könnygázzal válaszoltak, hogy véget vessenek az összecsapásnak. A kerti parti résztvevői végül elmenekültek a helyszínről. A konfliktus nem egyedülálló, ugyanis a jó idő beköszöntével a hétvégén megsokasodtak az illegális összejövetelek Franciaországban. A tavaszi időben a Szajna-parton tömegek hömpölyögtek a hétvégén, miközben a brit vírusmutáns miatt ismét folyamatosan nő a fertőzések és a kórházi esetek száma.

https://fr.sputniknews.com/faits_divers/202102221045259233-la-police-prise-a-partie-suite-a-un-barbecue-geant-dans-le-val-doise/

 

Idén is megtartják a nőnapi tüntetéseket Spanyolországban

A feminista megmozdulást minden évben megszervező 8M Bizottság közölte, hogy be fogják tartani az összes biztonsági előírást, és a rendezvényeket igyekeznek decentralizálni, hogy megelőzzék a tömeg kialakulását. Spanyolországban a koronavírus a tavalyi nőnapi felvonulások után terjedt el igazán. A délnyugat-európai országban akkor ugyanis még nem vették komolyan a járványról szóló híreket, sem az egyre több spanyolországi fertőzöttet. Mindenfajta biztonsági intézkedés nélkül, országszerte megtartották a nőnapi rendezvényeket. A betegek száma március 8-a után ugrásszerűen megnőtt. A 8M Bizottság jelenleg a kormány jóváhagyására vár az idei rendezvényekkel kapcsolatban. A Vox nevű szélsőjobboldali párt közben kérvényezte, hogy nyilvánítsák március 8-át a koronavírus áldozatainak napjává.

https://www.lavanguardia.com/vida/20210222/6257650/8m-tomar-calles-actos-descentralizados.html

(A vezető kép illusztráció, melyen egy Halloween parti látható a francia tüntetések kapcsán.)

Az előző részt IDE KATTINTVA olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.