Légi csapás ért egy kórházat Idlíbben, többen meghaltak

Bombatalálat ért egy kórházat szerdán a lázadók kezén levő északnyugat-szíriai Idlíb tartományban a kormányerők által végrehajtott légicsapásokban – közölték szíriai aktivisták.

Forrás: MTI2019. 07. 10. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartományban működő Fehér Sisakosok nevű mentőcsapat hozzátette, hogy a légicsapásnak több sebesültje is van, a kórház épülete és néhány mentőautó pedig súlyosan megrongálódott.

A hírt megerősítette a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat (OSDH) is, amely azt közölte, hogy az akciót a tartomány Dzsiszr es-Sugúr nevű városában hajtották végre.

A múlt héten Idlíbben legalább három kórházat ért találat. A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok április végén indítottak offenzívát Hama és az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban. Az OSDH értesülései szerint április óta több mint 20 egészségügyi központot és kórházat ért találat. A Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság (SAMS) szerint pedig mintegy 27 egészségügyi létesítményt csaknem 31 találat ért.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet tartja uralma alatt. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ága volt.

Az OSDH szerint ugyancsak szerdán legalább hét gyereket öltek meg a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, a térséget egykor ellenőrző Iszlám Állam terrorszervezet által otthagyott aknák. Ezzel február óta három tartományban összesen 114 ember, köztük 30 gyerek vesztette életét házi készítésű pokolgépek miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.