Leleplező felvétel a Twitter vezérigazgatójáról

Ez sokkal nagyobb lesz, mint egy felhasználófiók – fogalmaz Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója a Project Veritas birtokába jutott felvételen – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 15. 9:56
null
Forrás: Képernyőkép Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James O’Keefe amerikai konzervatív oknyomozó újságíró és az általa alapított Project Veritas újabb leleplező felvételeket tett közzé, ezúttal a Twitter vezérigazgatójáról, Jack Dorsey-ról.

Az egyik Twitter-alkalmazott által a Twitter vezérigazgatójáról készített videóban Dorsey Donald Trump amerikai elnök letiltásáról beszél.

„Jelenleg egy felhasználófiókra koncentrálunk (@realDonaldTrump). De ez sokkal nagyobb lesz, mint egy fiók, és sokáig fog tartani. […] Nem hiszem, hogy ennek vége lesz a közeljövőben”

– fogalmazott a vezérigazgató.

Dorsey elmondta azt is, hogy az Egyesült Államok „nagyon megosztott”.

„A mi platformunk ezt mindennap megmutatja, a mi szerepünk, hogy a vita integritását megőrizzük és hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy senkit ne bántsanak”

– mondta.

A Project Veritas nem először buktatja le a Twittert

2018-ban egy rejtett kamerával készült felvételen a Twitter egyik korábbi fejlesztője elmondta, hogy a cég egyik stratégiája az úgynevezett shadow banning.

„Ez lényegében azt jelenti, hogy letiltasz valakit, de az nem tudja, hogy le van tiltva, mert továbbra is közzétesz bejegyzéseket, de ezeket senki sem látja”

– fogalmazott a felvételen Abhinav Vadrevu.

A fejlesztő azt is elmondta, hogy le tudják kapcsolni a funkciókat is. Így továbbra is tudsz like-olni vagy retweetelni, de senki nem látja, hogy mit csinálsz.

Vadrevu szerint ez kockázatos.

„Az emberek rájönnek majd, hogy shadow banneled őket. Valamilyen szinten ez etikátlan” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.