Magyarországnak és Lengyelországnak el kell hagynia az uniót

Éles kijelentéseket fogalmaztak meg svéd politikusok Magyarországgal és Lengyelországgal szemben az uniós vétók miatt. Szerintük a két ország csúnya játékot játszik, és a végén az is kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 11. 23. 8:22
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; MATOVIC, Igor; BABIS, Andrej
Lublin, 2020. szeptember 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Igor Matovic szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Andrej Babis cseh (b-j) kormányfõ a visegrádi országok miniszterelnökeinek egyeztetésén tartott sajtótájékoztatón a lengyelországi Lublinban 2020. szeptember 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Lengyelország kilépéséről beszélnek az EU-ból Svédországban. A két országot egyre több liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy definiálatlan, politikai támadásokra alkalmas fogalmat kritériumként beemelni a költségvetésbe – olvasható a v4na.com-on.

Az utóbbi hetekben valóban felkavarta az állóvizet az Európai Unióban a magyarok és a lengyelek vétója a helyreállítási alapra vonatkozóan. A vétó egyben alapot is adott a liberálisoknak és a baloldalnak, hogy támadják a két országot. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint Magyarország és Lengyelország nagyon csúnya játékot játszik, és súlyos helyzetbe hozták az Európai Uniót.

Hasonló véleménnyel van a két országról a szintén svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé is. Szerinte az EU nem engedhet az akaratából, és nem szabad hagyni, hogy a két ország folytassa jelen politikáját.

Tobé a svéd Sveriges Radióban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak ki kell lépnie az unióból. Elmondta, nem akarnak nyomást gyakorolni a két országra, de ha tovább húzódik az ügy, akkor kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.