Már nem érkeznek életjelek Bejrútban a romok alól

Forrás: MTI2020. 09. 06. 11:07
null
Bejrút, 2020. szeptember 4. Libanoni és chilei mentõalakulatok tagjai túlélõk után kutatnak a romok között a libanoni fõvárosban 2020. szeptember 4-én, miután életjeleket véltek felfedezni a romok alatt a mentõk egy hónappal a hatalmas robbanás után. Augusztus 4-én Bejrútban 2750 tonna, a kikötõben évek óta tárolt ammónium-nitrát röpült a levegõbe. Legkevesebb 191 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek, és százezrek otthona vált lakhatatlanná. MTI/AP/Huszein Malla Fotó: Huszein Malla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem érkeznek életjelek Bejrútban a romok alól – adta hírül szombaton az a chilei mentőcsapat, amely életjeleket vélt felfedezni csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után.

A mentőkutyás csapat a felszínen műszerekkel olyan jeleket fogott, amelyek szívverést és légzést sejtettek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót péntek reggel már félszázan folytatták, ám csak lassan haladtak a feltárással, mert nem használhattak nehéz munkagépeket az omlásveszély miatt.

Szombatra az épület romjainak 95 százalékát így is sikerült átkutatni, ám senkit sem találtak. Fernando Lermanta, a chilei önkéntes mentőcsapat vezetője azonban leszögezte, hogy folytatják a kutatást akkor is, ha csak egyetlen százaléknyi a remény.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek Bejrútban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.