Már öt év börtön is járhat a karantén megsértéséért

A chilei parlament csütörtökön öt évre emelte a karanténintézkedések megsértéséért maximálisan kiszabható börtönbüntetést.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rekordidő alatt elfogadott törvénymódosítás értelmében a legnagyobb büntetési tétel azokra szabható ki, akik úgy szegik meg a karantént, hogy tudatában vannak annak, hogy fertőző betegek. Az új törvény azonban ennek hiányában is három év börtönnel fenyegeti azt, aki nem tartja be az előírt korlátozásokat.

„Minél inkább betartják az emberek a korlátozásokat, annál rövidebb ideig kell érvényben maradniuk az intézkedéseknek, és annál kevésbé kell korlátozni a szabadságjogokat” – magyarázta Sebastián Pinera chilei elnök a törvény aláírásakor.

Chilében 225 103 ember kapta el eddig az új típusú koronavírust, amely eddig 3841 emberéletet követelt a dél-amerikai országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.