Matteo Salvini: Valakinek nemet kell mondania Brüsszelben

A Liga vezetője az EU-n belüli jobboldali pártcsaládok szövetségének a létrehozását szorgalmazza.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 31. 9:55
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; SALVINI, Matteo
Budapest, 2021. prilis 1. Orbn Viktor miniszterelnk, a Fidesz elnke (k), Matteo Salvini, az olasz jobboldali kormnyprt, a Liga vezetje (j) s Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnk (b) a tallkozjukat kveten tartott sajttjkoztatn a Karmelita kolostorban 2021. prilis 1-jn. A tallkoz napirendjn a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog s Igazsgossg (PiS) s a Fidesz kztti eurpai szint politikai szvetsg szerepelt. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unión belüli jobboldali pártcsaládok szövetségének a létrehozását szorgalmazta vasárnap Matteo Salvini a portugáliai Cascaisban, szerinte ez a politikai erő hatékony alternatívája lehet a baloldalnak. Az olaszországi Liga főtitkára úgy véli, hogy e szövetséget az Identitás és Demokrácia (ID – amelyhez a Liga is tartozik), az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint – Orbán Viktorral együtt – az Európai Néppárt (EPP) alkotná.

– Eljött a pillanat, hogy összefogjuk e három csoport legjavát, hogy ezáltal meghatározó erővé váljanak az Európai Parlamentben

– mondta Salvini. Nyilatkozatában a politikus a migráció és a család témakörét nevezte fontos európai témának. Meglátása szerint

Brüsszelben kell, hogy legyen valaki, aki nemet mond a béranyaságra, illetve a gyermekek homoszexuálisok általi örökbe fogadására.

– Remélem, hogy az EPP-ben is van, aki nem hajlandó a baloldal alárendeltje lenni – tette hozzá Salvini.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini, a Liga vezetője találkozójukon, Rómában 2020. február 4-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Liga vezetője nemrég egy a Facebookon posztolt interjúban – amelyet a Magyar Nemzet ismertetett – már jelezte, hogy egy új európai uniós pártcsalád létrehozásán dolgozik.

– Kapcsolatban állunk a lengyelekkel és más országok politikai erőivel, magyarokkal is

– mondta akkor Salvini, hangsúlyozva, hogy valami újra van szükség, mivel egy bizonyos típusú Európa, idejétmúlt gondolkodásmóddal, nem képes választ adni a vészhelyzetekre, 2021 igényeire.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.