Meghalt a bántalmazott francia sofőr

Kómába esett, majd belehalt sérüléseibe az a francia buszsofőr, akit korábban huszonéves bevándorlók brutálisan bántalmaztak. Az eset sokkolta Bayonne városát, a tragédia után ezrek vonultak fel.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail2020. 07. 11. 17:29
null
Floriana, 2019. szeptember 18. Európába igyekvő illegális bevándorlók az elszállításukat várják egy máltai rendőrségi buszon, miután a máltai haditengerészet P22-es hajója a bevándorlókkal a fedélzetén kikötött a Valletta melletti Floriana Marsamxetta-öblében levő Hay Wharf támaszponton 2019. szeptember 17-én. A migránsokat az olasz parti őrség vette fel a Földközi-tengeren, a máltai tengeri határ közelében. MTI/EPA/Domenic Aquilina Fotó: Domenic Aquilina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az a buszsofőr, akit migránsok bántalmaztak a franciaországi Bayonne-ban. Múlt hét vasárnap két fiatal támadt rá a dél-franciaországi busz vezetőjére, miután egy csoport jegy és szájmaszk nélkül szállt fel a járműre. Az 59 éves Philippe Monguillot figyelmeztette őket, hogy a koronavírus-járvány miatt csak az előírások betartásával utazhatnak, illetve jegyet kell váltaniuk. Válaszul a négy migránsból kettő, egy 22 és egy 23 éves férfi súlyosan bántalmazta őt, az esetről készült dokumentáció szerint a fejét ért ütések és rúgások következtében Monguillot eszméletét vesztette, majd kómába esett. Öt nappal az eset után családja arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. Monguillot tizennyolc éves lánya az AFP hírügynökség kérdésére elmondta, az orvosok tájékoztatása után ők döntöttek úgy, hogy le kell mondaniuk apja életéről.

A rendőrség gyorsan reagált az esetre, hamarosan letartóztatták a két elkövetőt és további két embert – utóbbiakat azért, mert magára hagyták a sérültet, illetve mert rejtegették a buszsofőrt bántalmazó társukat. Az eset traumatizálta a délfrancia várost, több ezren tüntettek Monguillot halála miatt, a szakszervezet egy percre megállíttatta a tömegközlekedést, így búcsúztak kollégájuktól. Az áldozat felesége a napokban a sajtónak nyilatkozva elmondta: férjének mindössze egy éve lett volna hátra a nyugdíjig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.