Megvan a leköszönő máltai pártelnök-kormányfő utódja

Robert Abela ügyvéd, parlamenti képviselő személyében az országban kormányzó Munkáspárt megválasztotta új elnökét, aki egyúttal az ország új miniszterelnöke is lesz.

Forrás: MTI2020. 01. 12. 10:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Abela ügyvéd, parlamenti képviselő személyében a Máltán kormányzó Munkáspárt megválasztotta szombaton új elnökét, aki egyúttal az ország új miniszterelnöke is lesz – jelentette be vasárnap hajnalban Chris Cardona, a párt alelnöke.

A bejelentéskor a szavazatszámlálás még nem fejeződött be, de Abela nyolc százalékponttal vezetett egyetlen vetélytársa Chris Fearne miniszterelnök-helyettes előtt, akit pénteken még esélyesebbnek tartottak a győzelemre. A 42 éves Abela – aki George Abela volt államfőnek a fia – várhatóan hétfőn teszi le az esküt mint miniszterelnök. Robert Abela 2017 óta parlamenti képviselő, és a most távozó kormány jogi tanácsadója volt.

Joseph Muscat leköszönő pártelnök-kormányfő – aki Daphne Caruana Galizia újságíró meggyilkolásának ügye miatt kényszerült lemondani – pénteken tartotta meg búcsúbeszédét. Kifejezte sajnálkozását a súlyos bűneset miatt, de kijelentette, hogy ez neki is kárt okozott, valamint nagy árat fizetett azért, hogy az ügy még az ő hivatali ideje alatt megoldódjon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.