Nem tudják kiutasítani a svédek a PCR tesztet megtagadó migránsokat

Utcanevet változtattak Svédországban, mert zavarta a bevándorlókat; megosztó Napoleon halálának évfordulója Franciaországban. Milánóban a bevándorlók rendkívüli támogatásokhoz jutottak a járványhelyzet alatt; a svédországi törvények szerint senkit sem lehet tesztelésre kötelezni.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 05. 04. 18:00
null
Stockholm, 2015. szeptember 12. Egy rendõr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkezõ illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fõvárosba. (MTI/EPA/Jonas Ektsromer) Fotó: Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utcanevet változtattak, mert zavarta a bevándorlókat

Egy archaikus, a svéd nyelvben ma már nem használt szóval elnevezett utca nevét kellett a jönköpingi önkormányzatnak megváltoztatnia, mivel az az egyik arab nyelvjárásban az a női nemi szerv gúnyneve. Az önkormányzati képviselők a szavazáskor nem voltak tisztában a szó arab jelentésével, ennek ellenére az utcanevet megváltoztatták Kottvägenről Bankerydvägenre.

A névcserét megszavazó egyik jobboldali képviselő később úgy finomított korábbi álláspontján, hogy „ésszerűtlen az utcaneveket az országban nem hivatalos és nem kisebbségi nyelvhez igazítani”.

Forrás: Jönköpings Posten, Bugnyár Zoltán

Megosztó Napoleon halálának évfordulója Franciaországban

Kétszáz éve halt meg Bonaparte Napóleon, akire a francia politikai jobboldal a hazai nemzeti érzés egyik szimbólumaként tekint. Napóleon alakja és emléke azonban nem élvez osztatlan sikert a politikai baloldal körében, ezért Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök óvatosan „megemlékezésként” és nem „ünneplésként” jelentette be az eseményt, amely során Franciaország majd „szembenéz a történelmi múlttal”.

Macron úgy fogalmazott, hogy „nem tekintünk rá legendaként, nem tagadjuk le létezését, és nem tartunk bűnbánatot sem tettei miatt”.

Szerdán délután az államelnök beszédet mond, amelynek egyik hangsúlyos eleme lesz a rabszolgaság visszaállításának elítélése.

Forrás: europe1.fr, francebleu.fr

Milánóban a bevándorlók rendkívüli támogatásokhoz jutottak a járványhelyzet alatt

A gazdasági nehézségek átvészelésére létrehozott önkormányzati 6,4 millió eurós alapból 5,5 millió külföldi családok pénztárcájába jutott.

A jobbközép Liga és a Hajrá Olaszország képviselői kérdőre vonták a város vezetősőségét a nagyvonalú adakozás kapcsán. Nehezményezték, hogy az olasz fiatalok szabadidős és sport tevékenységére, valamint a plébániák segítésére nem fordít anyagi támogatást, miközben milliókat költ a bevándorlók befogadására és beilleszkedésének, valamint életkörülményeinek megkönnyítésére. A milánói önkormányzat által rendelkezésre bocsátott támogatásokat 478 olasz és 3055 külföldi család vette igénybe.

Forrás: ilgiornale.it, Jánosi Dalma

Nem tudják kiutasítani a svédek a PCR tesztet megtagadó migránsokat

A legtöbb fogadóország negatív koronavírus-teszttel fogad csak személyeket, a svédországi törvények szerint pedig senkit sem lehet tesztelésre kötelezni. Ezt a kiskaput használta ki az elmúlt időben több migráns, akik kitoloncolásáról már érvényes határozat van.

„Azok, akik nem akarnak hazamenni, nem tesztelik magukat és így Svédországban maradnak” – mondta el a svéd közrádiónak Mikael Holmgren, göteborgi határrendészeti parancsnok.

„Azokat, akik elég sokáig őrizetben maradnak, mert megtagadják a tesztet, végül szabadon kell bocsátanunk, ami után egyszerűen eltűnnek.” – tette hozzá a határőr vezető.

Forrás: Sveriges Radio, Bugnyár Zoltán

(Borítókép: A stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlók. Fotó: MTI/EPA/Jonas Ektsromer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.