Norvégiában olvasófülkékké alakítják az idejétmúlt telefonfülkéket

Norvégiában olvasófülkékké, apró könyvtárakká alakítják az idejétmúlt telefonfülkéket – írta a dpa német hírügynökség szombaton.

Forrás: MTI2019. 12. 15. 19:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trine Skei Grande kulturális miniszter a héten avatta fel az első ilyen hivatalos olvasóállomást az oslói Solli téren, amely nincs messze a nemzeti könyvtár épületétől.

„Remek kezdeményezés, amely remélhetőleg közelebb hozza az embereket az olvasáshoz” – írta Instagram oldalán a tárcavezető.

A közeljövőben ugyanígy átalakítják az országban megmaradt száz telefonfülkét úgynevezett olvasói standokká, amelyeket cserére szánt könyvekkel töltenek fel.

A világ más országaihoz hasonlóan – a mobil- és okostelefonok korszakában – Norvégiában is szinte elavulttá váltak a telefonfülkék.

A megmaradt száz telefonfülke azonban műemlékvédelem alatt áll, s bár külsőleg nem változtathatók meg, belsőleg át lehet őket alakítani, hogy más célokat szolgáljanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.