Orbán Viktor megkezdte indonéziai tárgyalásait

A kormányfő a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 15:04
ORBÁN Viktor
Yogyakarta, 2020. január 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (k) fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója (j) az indonéziai Yogyakarta repülõterén 2020. január 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett az indonéziai Yogyakartába Orbán Viktor miniszterelnök, a repülőtéren X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója fogadta, akivel kétoldalú tárgyalást is folytatott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán.

A megbeszélésen szóba kerültek befektetési lehetőségek, különös tekintettel a vízgazdálkodás területén – mondta. A felek örömmel állapították meg, hogy immár több, mint ezer indonéziai diák tanul Magyarországon magyar állami ösztöndíjjal.

Orbán Viktort fogadja X. Hamengkubuwono szultán, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzója
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a jobbközép pártokat tömörítő Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnökeként a CDI vezetőségi ülésére érkezett Indonéziába, már szerda este tárgyalásokat folytat a pártszövetség tagjaival. Csütörtökön, a CDI bizottsági ülését követően pedig átrepül Jakartába, ahol Joko Widodoval, Indonézia elnökével tárgyal – közölte a sajtófőnök.

A miniszterelnök a fogadtatásáról egy videót is közzétett a Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.