Párizsban nagy mértékben javult a levegő minősége

Forrás: MTI2020. 03. 25. 21:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizsban és környékén 20-30 százalékkal javult a levegő minősége a március 17-én elrendelt kijárási korlátozások következményeként – közölte a környezetvédelmi minisztérium levegőminőséggel foglalkozó ügynöksége, az Airparif.

A szervezet március 16. és 20. között vizsgálta a légszennyezettség alakulását, és megállapította, hogy a Párizs fölötti légi forgalom és a városi közlekedés drasztikus csökkenésének eredményeként több mint 60 százalékkal kisebb a levegő nitrogén-dioxid-tartalma, ami 20-30 százalékos levegőminőség-javulásnak felel meg. A javulás különösen szembeötlő a sugárutak mentén.

Az Airparif hangsúlyozza, 40 éves történetében még soha nem fordult elő, hogy ilyen mértékben és ilyen sok mérőállomáson javuljon a levegőminőség.

A levegő szennyezettsége annak ellenére csökkent, hogy megnőtt a lakóépületek fűtése. Kevésbé csökkent viszont a szállópor-szennyezettség, részint éppen a lakások megnövekedett fűtése miatt, de azért is, mert a főváros térségében folytatódott a mezőgazdasági tevékenység és egyes Párizzsal szomszédos régiókban a szállóporképződésnek kedvező tavaszias időjárás alakult ki.

A párizsiak csak munkavégzés céljából és más létfontosságú indokból hagyhatják el otthonukat a kezdetnek 15 napra elrendelt kijárási korlátozás értelmében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.