Sok halálos áldozata van egy bangladesi vonatbalesetnek

Forrás: MTI2019. 11. 12. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött két személyszállító vonat kedden Bangladesben, a balesetben legkevesebb 15-en meghaltak, és mintegy hatvanan megsérültek – közölte a rendőrség és a mentők.

A katasztrófa a fővárostól, Dakkától 80 kilométerrel keletre, Kaszba város egyik állomásán történt, valószínűleg a jelzőberendezés hibája miatt – mondta egy rendőrségi tisztségviselő. Az egyik vonat két kocsija súlyosan megrongálódott.

Egy helyi közigazgatási tisztségviselő pedig azt mondta: félő, hogy a halottak és a sérültek száma is sokkal több lesz a most ismertnél.

Bangladesben, a világ egyik legszegényebb országában gyakoriak a vasúti balesetek, amelyeket leginkább az infrastruktúra fejletlensége és rossz állapota okoz. A Shipping and Communication Reporters Forum című honlap szerint az idei első félévben 202 vasúti baleset történt a körülbelül 170 millió lakosú dél-ázsiai országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.