Sokan halnak meg a mindennapos erőszakos bűncselekményekben

A karantén elmúltával ugrásszerűen megnőtt az erőszakos támadások száma. A minap egy buszsofőrt úgy megvert egy banda, hogy beállt nála az agyhalál, de egyre több a késelés is.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 10. 15:07
null
Glasgow, 2020. június 26. Rendõr a helyszínhez érkezik, miután egy férfi késsel támadt emberekre egy menedékkérõknek otthont adó glasgowi szállodában 2020. június 26-án. A rendõrség agyonlõtte a támadót, aki hírügynökségi értesülések szerint két embert megölt, hatot, köztük egy rendõrt megsebesített. A rendõr állapota válságos. A rendõrség nem terrorcselekményként kezeli az incidenst. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer, a család kérésére fehérbe öltözött személy részvételével szimpátiatüntetést szerveztek egy francia buszsofőr tiszteletére, akit vasárnap este Bayonne városában úgy megvert egy banda, hogy beállt nála az agyhalál. A sofőrnek az volt a bűne, hogy nem akarta felengedni a buszra a társaságot, akiken nem volt maszk és jegyük sem volt, sőt még egy kutyát is fel akartak vinni a járműre szájkosár nélkül – tájékoztat a V4NA Hírügynökség.

A sofőr felesége, Véronique felszólalt a megmozduláson, elmondta, hogy férje támadói meg fognak bűnhődni tettükért.

A tüntetés idején este fél 8-kor Franciaország több városában is leállt a tömegközlekedés, egyperces csenddel tisztelegtek a sofőr előtt a kollégái.

Kedd este a rendőrség négy embert őrizetbe vett, kettejüket szándékos emberöléssel, a másik két férfit pedig segítségnyújtás elmulasztásával vádolják. Jean-Baptiste Djebbari közlekedési miniszter Bayonne-ba ment, hogy találkozzon a megtámadott buszsofőr, Philippe Monguillot kollégáival, akiket annyira megviselt a férfit ért támadás, hogy megtagadták a munkafelvételt.

Franciaországban más városokban is egyre több az erőszakos támadás, Bordeaux-ban egy húszéves líbiai férfi egy éjszaka leforgása alatt három nőt is megpróbált megerőszakolni és megölni; egyik áldozatát kilencszer szúrta meg a nyakán, az arcán és a hasán, őt kórházban ápolják. A rendőröket végül az vezette nyomra, hogy az egyik áldozat elmondta, hogy támadója megsebesült a kezén. Kiderült, hogy elment a kórházba, hogy ellássák a sebét, de megszökött, az ujjlenyomatát azonban megtalálták az egyik tetthelyen, így könnyen rábizonyították, hogy ő követte el a támadásokat – írja az Actu17.fr.

Montpellier-ben is késelés történt, itt egy dél-koreai egyetemistát először a származása miatt kezdtek el gúnyolni, majd rátámadt egy fiatalokból álló banda. A fiú egy törött italos üveggel próbálta megvédeni magát, de nem bírt a túlerővel, leteperték a földre és elkezdték ütlegelni, majd előkerült egy kés is, amivel a fiút a combján sebesítették meg. A Midi Libre helyi lap információi alapján a rendőrség három albán állampolgárt őrizetbe vett.

Montpellier-től nem messze, Marseille-ben halálos késelés történt, az esetről a Le Figaro számolt be. Egy 37 éves afgán illegális bevándorló életét vesztette, miután egy másik férfi – akivel feltehetően ismerték egymást – megkéselte a nyílt utcán, majd elmenekült a helyszínről.

Az Île d’Oléron szigeten lévő Brée-les-Bains nevű településen fizikai bántalmazás nem történt, mégis halállal végződött egy betörés, a 88 éves áldozat ugyanis annyira megijedt a házába behatoló maszkos férfitól, hogy szívrohamot kapott, amit nem élt túl. A hölgy szomszédjai sikoltozást hallottak, ezért kihívták a rendőrséget, de a támadó elmenekült, és rendes személyleírást sem tudtak róla adni, mivel maszkot viselt – írja az Rtl.fr.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.