Sokan meghaltak Nigériában egy katonai konvojt ért támadásban

Fegyveresek támadtak egy katonai konvojra Nigéria északkeleti részén, Borno államában, legalább 70 katonát megöltek, többeket elhurcoltak – közölték kedden nigériai katonai források.

Forrás: MTI2020. 03. 24. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konvoj egyes hírek szerint fegyvereket szállított, ezért támadták meg.

Bornóban gyakoriak az Iszlám Állam regionális ágának tekintett Nyugat-afrikai Iszlám Szervezet (ISWAP) által elkövetett támadások. A szervezet fegyveresei februárban legalább 30 embert, többségükben civileket gyilkoltak meg a Maiduguri és Damaturu városokat összekötő főúton.

Nigéria muszlim többségű északi területén 2009-ben kezdett harcot a szélsőséges iszlamista Boko Haram szervezet egy „iszlám kalifátus” megteremtéséért. A hatóságoknak nem sikerült megfékezniük sem a Boko Haramot, sem a belőle időközben kivált kisebb terroristacsoportot, az ISWAP-ot.

Borno állam északkeleti része, amely közel fekszik a Csád-tóhoz, kis szigetekkel és mocsarakkal tarkított, kiterjedt, katonailag nehezen ellenőrizhető terület, ahol szélsőségesek búvóhelyei, kiképzőtáborai is találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.