Szánthó Miklós: Az EB pontról pontra valósítja meg az ENSZ migrációs paktumát

Amikor nem sikerül egy döntést politikai módon keresztül vinni, akkor jogászok megpróbálják javaslatként becsempészni a hivatalos dokumentumokba, ez történik az ENSZ migrációs paktumával kapcsolatban is – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A szakértő szerint az Európai Bizottság pontról pontra valósítja meg a javaslatot annak ellenére, hogy számos tagország nem fogadta el a paktumot.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 19. 12:51
null
Forrás: ECHO TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós szerint annak ellenére, hogy szakértők azt állítják, hogy az ENSZ migrációs paktuma nem lesz kötelező érvényű, egy idő után el fogják kezdeni a kötelező formális jog részévé tenni azt.

A szakértő szerint az Európai Bizottság a különböző javaslataival pontról pontra valósítja meg ezt a migrációs paktumot.

Hozzátette: a paktum része az is, hogy dekriminalizálni kell az illegális határátlépéseket.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber független testülettel vizsgáltatná a jogállamiságot a tagországokban elmondta: a jogállamiság nem mérhető.

Szerinte ezek a szervezetek valójában a liberális elveket kérnék számon a renitensnek minősített államokon.

Szánthó Miklós szerint Weber megpróbál gesztusokat tenni a zöldeknek, a baloldalnak és a liberálisoknak annak érdekében, hogy támogassák az ő bizottsági elnöki megválasztását.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.